Voit varata ajan turvallisesti nettiajanvarauksella. Ajanvaraustiedot tallentuvat Assisdent -potilastietojärjestelmään (Entteri Oy) suojatun SSL-yhteyden kautta, emmekä tallenna potilastietoja omiin palvelimiin). Voit lukea lisää evästeistä ja tietoturvastamme täältä
Lue lisää
Jos epäilet koronavirustartuntaa (COVID-19), ota ensisijaisesti yhteys oman alueesi julkiseen terveydenhuoltoon, josta saat ohjeet hoitoon hakeutumiseen. Mikäli kärsit flunssasta, pyri siirtämään hoitoa myöhemmäksi. Noudatamme korotettua hygieniatasoa.
Lue lisää
Suuhygienistin palvelut

SUUHYGIENISTIN PALVELUT

Suuhygienisti on erikoistunut suun ja hampaiden puhdistukseen sekä ennaltaehkäisevään hammashoitoon. Suuhygienistipalveluihimme kuuluu hammaspintojen puhdistus bakteeripeitteistä (hammaskivi ja plakki), kotihoidon ohjaus, soodapuhdistukset sekä hampaiden valkaisu.

Suuhygienistikäyntien KELA-korvauskäytäntö

Suuhygienistin suorittamista toimenpiteistä (hammaskiven poisto, kotihoidon ohjaus ja soodapuhdistukset) on mahdollista saada KELA-korvaus yksityisen hammaslääkärin tekemällä lähetteellä. Lähete voidaan kirjoittaa hammaslääkärin tekemän tarkastuksen yhteydessä ja on voimassa kaksi vuotta. Vastaanotollamme on käytössä Kelan suorakorvauskäytäntö.

Bakteeripeitteiden (hammaskivi ja plakki) poisto ja kotihoidon ohjaus

Hammaskivi on kovettunutta bakteeriplakkia, jota ei saa pois hampaita harjaamalla. Hammaskivi ja pehmeät bakteeripeitteet poistetaan joko ultraäänilaitteella ja/tai käsi-instrumentein. Tarvittaesa limakalvot/ikenet voidaan puuduttaa pintapuudutusaineella.

Hammaskiven poiston jälkeen hampaiden pinnat puhdistetaan puhdistuspastalla tai soodapuhdistuksella.

Hampaiden ja kiinnityskudosten kotihoidossa erittäin tärkeää on huolellinen hampaiden puhdistus sopivilla kotihoitovälineillä, jotka valitaan yhdessä asiakkaan kanssa vastaanottokäynnin yhteydessä. Samalla käydään läpi oikeat puhdistustekniikat, jotta bakteeripeitteet saadaan mahdollisimman tehokkaasti pois hammaspinnoilta myös kotona.

Soodapuhdistus

Soodapuhdistuksella poistetaan tehokkaasti hampaiden ja hammasvälien pinnoilta plakkia ja pinnallista värjäymää. Hampaiden pinnoille suihkutetaan paineella vettä sekä hienojakoista soodajauhetta.

Puhdistus voidaan tehdä hammaskiven poiston yhteydessä tai erillisellä hoitokäynnillä.

Soodapuhdistus voidaan toistaa useamman kerran vuodessa.

Soodapuhdistuksen jälkeen tulee välttää kahden tunnin ajan värjääviä ruokia ja juomia sekä tupakkatuotteita.

Valkaisu

Vastaanotolla tehdyssä valkaisussa käytössämme on Opalescence-valkaisutuotteet. Lisäksi voimme valmistaa asiakkaalle yksilölliset valkaisulusikat kotikäyttöön.

Hampaiden soveltuvuus valkaisuun arvioidaan tarkastuksen tai hammaskiven poiston yhteydessä.

Hampaiden ja ikenien tulee olla terveet valkaisua varten. Lisätietoa valkaisusta ja sen edellytyksistä saat suuhygienistiltä tai hammaslääkäriltäsi.

Ientulehdus eli gingiviitti

Ientulehdus kehittyy jo muutamassa päivässä, jos hampaan pintoja ei puhdisteta päivittäin biofilmistä (plakista) eli bakteeripeitteestä. Ikenien kipu, turvotus ja verenvuoto esim. hampaita harjatessa ja hammasvälejä puhdistettaessa ovat tyypillisiä ientulehduksen oireita. Lisäksi suussa voi esiintyä pahaa makua tai hajua. On kuitenkin hyvä muistaa, että iensairaus voi olla myös oireeton.

Pitkälle edennyt ientulehdus eli parodontiitti

Pitkään hoitamattomana ollut ientulehdus voi edetä hampaan kiinnityskudossairaudeksi eli parodontiitiksi. Parodontiitissa tulehdus alkaa tuhota hampaan sidekudoskiinnitystä sekä johtaa hammasta ympäröivän luun menetykseen. Näin pitkälle edenneenä sairaus aiheuttaa ikenien vetäytymistä ja hampaan heilumista ja hammas voidaan menettää kokonaan. Parodontiitti on yleinen suutulehdus aikuisilla. Noin kolmannes aikuisista sairastaa lievää parodontiittia ja pitkälle edennyttä, vakavaa parodonttiittia tavataan lähes 10 % aikuisväestöstä. Parodontiitin syntyyn vaikuttavat bakteerien lisäksi myös potilaasta johtuvat erilaiset altistavat tekijät kuten jotkin yleissairaudet kuten diabetes, sekä tupakointi.

Iensairauksien hoito

Iensairauksia hoidetaan vastaanotolla poistamalla tautia aiheuttava bakteeripeite eli biofilmi (plakki). Tärkeää on poistaa myös bakteereiden tarttumista edistävät ja bakteereita kiinnittävät tekijät kuten hammaskivi hampaan ja juuren pinnoilta. Puhdistus voidaan tehdä joko käsiinstrumentein tai ultraäänilaitteella. Hoitoon kuuluu tärkeänä osana myös kotihoidon ohjaus, koska tehokkaalla, päivittäisellä suun ja hampaiden omahoidolla saavutetaan parhaat hoitotulokset. Myös säännöllinen saavutetun hoitotuloksen ylläpitohoito ja seuranta ovat tärkeitä parodontiitin hoidossa, sillä taipumus parodontiittiin säilyy koko elämän. Tulehtuneiden ikenien haavaisen pinnan kautta bakteerit pääsevät verenkierron kautta muualle elimistöön aiheuttaen tulehduksia muualla kehossa.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.