Voit varata ajan turvallisesti nettiajanvarauksella. Ajanvaraustiedot tallentuvat Assisdent -potilastietojärjestelmään (Entteri Oy) suojatun SSL-yhteyden kautta, emmekä tallenna potilastietoja omiin palvelimiin). Voit lukea lisää evästeistä ja tietoturvastamme täältä
Lue lisää

Kuinka hoitaa ientulehdus - lue lisää!

Ientulehdus on vaiva, josta varmasti kaikki kärsivät jossain vaiheessa elämää. Se ei ole vaarallinen, jos sen hoitaa riittävän nopeasti kuntoon eikä päästä etenemään pahemmaksi. Ientulehdus aiheutuu siitä, kun hampaan plakkia kertyy ikenen ja hampaan väliseen reunaan siten, että ien ärtyy ja bakteerit aiheuttavat ikeneen tulehdustilan. Tämä on usein ensimmäinen merkki haitallisesta hampaan kiinnityskudossairaudesta, eli parodontiittista. Tässä artikkelissa katsomme, kuinka hoitaa ientulehdus.

Mikä on parodontiitti?

Parodontiitti on ikenen kudoksessa oleva sairaus, joka aiheuttaa ongelmia hampaan kiinnityksessä. Parodontiitissa ikenen alle kertyy bakteeriplakkia, joka alkaa pikkuhiljaa tuhota kiinnityssäikeitä, jotka kiinnittävät hampaan kiinni luuhun. Tämä voi johtaa hampaan putoamiseen. Tämä usein alkaa hoitamattomasta ientulehduksesta tai liiasta hammaskivestä.

Kuinka hoitaa ientulehdus – ientulehduksen oireet

Ientulehdus aiheuttaa ikäviä oireita, joista on syytä tunnistaa sairaus mahdollisimman pian ja hoitaa se pois. Oireita ovat yleensä:

  • Ikenen punoitus, sekä verenvuoto hampaita harjatessa
  • Turvotus
  • Pahanhajuinen hengitys
  • Paha maku suussa

Ientulehdusta on kuitenkin mahdollista hoitaa kotona, ja sen usein saa hoidettua pois täysin itse. Kuitenkin täytyy pitää jatkossa huolta hyvästä suuhygieniasta, jotta tulehdus ei pääsisi uusitutumaan. Hoitoon kuuluu hampaiden tehokas pesu kahdesti päivässä, purukumin, hammaslangan sekä suuveden käyttö.

Ientulehduksen estäminen onnistuu myöskin hyvällä suuhygienialla. Hampaiden pinnat täytyy pitää puhtaana siten, ettei siihen pääse kertymään lainkaan bakteeriplakkia. Hampaiden välit tulee puhdistaa kerran päivässä käyttäen hammasväliharjaa tai hammaslankaa. Jos ikenestä vuotaa verta kun harjaat hampaita, tulisi sitä kohtaa harjata vielä enemmän parin päivän ajan, kunnes verenvuoto loppuu.

Hampaisiin kertynyt hammaskivi tulee pitää poissa tai käydä poistattamassa. Se onnistuu hammaslääkärissä, jossa se voidaan poistaa käsikäyttöisellä instrumentilla tai vaihtoehtoisesti ultraäänilaitteella. Hampaiden kiinnityskudosten tutkimukset ovat tärkeää myös, sillä alkava parodontiitti on syytä huomata ajoissa, jotta se voidaan hoitaa.

Yhteenveto

Hampaiden hygienia on äärimmäisen tärkeää, ja se on helppoa hoitaa kotona omalla ajalla. Parodontiitti tulee huomata ajoissa, eikä ientulehdusta tule päästää pitkälle.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2024 HammasOskari Oy
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.