Voit varata ajan turvallisesti nettiajanvarauksella. Ajanvaraustiedot tallentuvat Assisdent -potilastietojärjestelmään (Entteri Oy) suojatun SSL-yhteyden kautta, emmekä tallenna potilastietoja omiin palvelimiin). Voit lukea lisää evästeistä ja tietoturvastamme täältä
Lue lisää

Viisaudenhampaan poisto valmistautuminen

Yleisimmät poistettavat hampaat ovat aikuisella viisaudenhampaat. Viisaudenhampaiden poistosta kuulee usein paljon erilaisia kauhutarinoita, mutta prosessi itsessään on yleensä kuitenkin helppo ja suhteellisen yksinkertainen. Viisaudenhampaan poisto valmistautuminen ei vaadi sen kummempia toimenpiteitä ja hammaslääkärin vastaanotolle lähteminen onnistuu helposti.

Mitä viisaudenhampaan poisto valmistautuminen sisältää?

Viisaudenhampaat voidaan poistaa monesta eri syystä. Ne voidaan poistaa esimerkiksi silloin, jos ne haittaavat purentaa tai tekevät suusta liian ahtaan. Poisto voidaan suorittaa myös ennakoivana, jos hammaslääkäri olettaa, että niiden puhkeaminen tuottaisi ongelmia.

Oli poiston syy mikä tahansa, niin viisaudenhampaan poisto valmistautuminen menee samalla tavalla. Sinun pitää ensin käydä hammaslääkärin vastaanotolla, jolloin suun kunto tarkistetaan huolellisesti ja hampaista otetaan röntgenkuvat. Sitten hammaslääkäri tekee suunnitelman hampaiden hoidolle ja viisaudenhampaiden poistolle.

Mitä minun pitää tehdä, kun tulen vastaanotolle?

Hammaslääkäri antaa sinulle ohjeet siihen, kuinka voit valmistautua viisaudenhampaan poistoon. Jos olet pelkopotilas ja toimenpide todella jännittää, niin voit pyytää hammaslääkäriltä rauhoittavaa lääkettä tai ilokaasua etukäteen. Muista kertoa tämä toiveesi hammaslääkärillle ajoissa etukäteen.

Kuinka hammas poistetaan?

Hampaan poisto on yleensä hyvin nopea ja yksinkertainen prosessi. Prosessin vaiheet ovat seuraavat:

1. Ien puudutetaan paikallispuudutuksella.
2. Hampaaseen kiinnittyneet ikenet irrotetaan hampaasta.
3. Hammasta liikutellaan edestakaisin, jolloin hammasta kiinni pitävät säikeet katkeavat.
4. Hammas vedetään irti pihdeillä.

Joskus viisaudenhampaan poisto pitää suorittaa ennakoivana, jolloin hampaat leikataan ennen kuin ne puhkeavat.

Mitä teen viisaudenhampaan poiston jälkeen?

Viisaudenhampaan poiston jälkeen sinun pitää purra sideharsoa noin 30 minuutista 60 minuuttiin, jotta verenvuoto tyrehdytetään. Poiston jälkeen sinun pitäisi välttää syömistä parin tunnin verran ja syödä vain kylmiä ruokia.

Vältä myös sylkemistä, tupakointia, alkoholia ja liikuntaa muutaman päivän ajan. Hammaslääkäri antaa sinulle kotihoito-ohjeet samalla, kun lähdet vastaanotolta ja selittää, kuinka voit hoitaa kipeää kohtaa itse. Yleensä he suosittelevat särkylääkettä ja kylmäpakkauksen pitämistä poskella. Kipu hälvenee yleensä noin 2-3 päivässä.

Vain noin 10% potilaista kokee ongelmia poiston jälkeen. Jos huomaat, että sinulle nousee kuume, et pysty avaamaan suuta tai puhuminen ja syöminen sattuvat, niin ota yhteyttä hammaslääkäriin heti.

Yhteenveto

Viisaudenhampaan poisto valmistautuminen ei vaadi paljoakaan. Hammaslääkäri tutkii suusi perusteellisesti ja ottaa röntgenkuvat. Älä turhaan pelkää poistoa, nimittäin operaatio on loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen ja helppo. Jos sinulla on kysymyksiä tai huolia, niin ole yhteydessä hammaslääkäriisi.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2024 HammasOskari Oy
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.