Sattuuko hammaskiven poisto?

Silloin, kun hampaan pinnalle kertynyttä bakteeripeitettä, eli plakkia ei poista kunnolla, siitä tulee hammaskiveä. Hammaskivi on kova aines, joka kertyy hampaan pintaan tai ienrajaan sen seurauksena, jos hampaita ei ole puhdistettu riittävästi. Monet miettivät sitä, että sattuuko hammaskiven poisto ja miten se suoritetaan.

Mitä hammaskivi on?

Hammaskivi on karkea rakenne, jonka vuoksi siihen kiinnittyy helposti lisää bakteereita. Jos hammaskiveä pääsee kertymään hampaisiin, tulee se poistaa. Hammaskivi ienrajassa aiheuttaa helposti ientulehduksia, jotka ovat sellaisenaankin ikäviä, mutta näin altistavat hampaita kiinnityskudossairaudelle.

Sattuuko hammaskiven poisto?

Hammaskiven poistaminen on hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla tehtävä toimenpide, jota ei ole mahdollista tehdä kotikonstein. Hammaskivi on välttämätöntä poistaa niin pian kuin mahdollista, ettei sitä pääse kertymään liikaan ja näin aiheuttaa lisää ongelmia. Hammaskiven poistoon on olemassa ammattilaisten käytössä kaksi eri tapaa, joita sovelletaan potilaan toiveiden mukaan.

Ultraääni on yksi tapa, jolla voidaan poistaa hammaskiveä potilaan hampaista. Ultraääni on pieni, kynän näköinen laite, joka käyttää korkeataajuista värähtelyä toimiakseen hammaskiven poistossa. Ultraäänivärähtely hajoittaa hammaskiven hampaiden pinnalta, ja mukana käytetty vesihuuhtelu korostaa haluttua tulosta auttaen samalla toimenpiteessä.

Ultraääni on kivuttomampi sekä huomattavasti nopeampi tapa poistaa hammaskivi, kuin käsi-instrumentti. Ultraäänen aiheuttama värähtely voi tuntua ikävälle jos on taipumusta herkkyyteen hampaissa. Tässäkin toimenpiteessä on mahdollista saada puudutus, joko ikenen pinnalle pintapuudutuksena, tai pistoksena eli paikallispuudutuksena alueelle, jossa toimenpide suoritetaan.

Käsi-instrumentti on toinen vastaava laite, jota käytetään hammaskiven poistoon. Kyseessä on eräänlainen raaputin, jolla hammaskivi raavitaan pois hampaasta. Raaputtimia on eri mallisia, jotka soveltuvat eri alueisiin ja kohtiin hampaissa. Raaputtimella hammaskiven poistaminen vie enemmän aikaa kuin ultraäänellä, sekä on usein myös kivuliaampi.

Hammaskiven syntymisen ehkäisy – miten se tehdään?

Hammaskiven ehkäiseminen kotona on onneksi hyvin helppoa eikä siihen tarvita kuin tavallinen hammasharja ja hammaslanka. Näiden vinkkien avulla voit ehkäistä hammaskiveä:

  • Hampaiden harjaus kahdesti päivässä
  • Suuvesi
  • Hammaslanka
  • Ksylitolivalmisteet
  • Hammaslääkärin säännöllinen tarkastus

Yllämainituilla keinoilla hampaisiin kertyvän hammaskiven ehkäisy on helppoa. Täytyy kuitenkin muistaa, että hammaskiven kertymiseen vaikuttaa myös perinnölliset tekijät.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua