Lohjennut juurihoidettu hammas

Silloin kun hammas on pahasti päässyt tulehtumaan hampaan juuresta tai sen ytimestä, on silloin paikallaan juurihoito. Juurihoidolla pyritään korjaamaan ja ehkäisemään hampaan tulehtumista ja kuolemista, jonka vuoksi toimenpide on lähes aina välttämätön, jos hampaassa havaitaan paha tulehdus. Juurihoidon kesto riippuu täysin myös potilaasta ja kyseisestä hampaan tilasta.

Juurihoito voidaan suorittaa yhdellä kerralla, mutta joskus kertoja voidaan vaatia jopa kolme, jotta hammas saadaan hyvin hoidettua. Juurihoito on kuitenkin kannattavaa tehdä vaikka se pelottaakin, sillä juurihoidetun hampaan alue usein säilyy tulehduksettomana ja mahdolliset tulehdukset paranevat nopeammin.

Lohjennut juurihoidettu hammas – juurihoidon vaiheet

Juurihoito pyritään suorittamaan mahdollisimman tiiviillä aikavälillä, jotta hammas saataisiin kuntoon mahdollisimman nopeasti. Hammaslääkärin havaitessa tulehtunut hammas, sille annetaan ensiapu ja hoitosuunnitelma tehdään yhdessä potilaan kanssa. Juurihoito voi olla yhden tai useamman kerran toimenpide, riippuen tilanteesta. Juurihoito perustuu allaoleviin työvaiheisiin:

1. Porataan pääsy hampaan ytimen sisälle
2. Hampaan ytimestä ja juuresta putsataan haitalliset mikrobit, jotka ovat aiheuttanut tulehduksen
3. Hampaan juuret myös täytetään täyteaineella lopuksi

Juurihoidettu hammas on kuitenkin ajan myötä altis kuivumaan, joten se myös haurastuu nopeammin ja enemmän kuin elävä hammas. Tämän vuoksi se on huomattavasti alttiimpi lohkeamisille ja murtumille.

Lohjennut juurihoidettu hammas – mitä tehdä?

Juurihoidettu hammas kuivuu ajan kuluessa nopeammin kuin elävä hammas, joten siinä on suurempi riski lohjeta. Lohjenneita hampaita voidaan hioa tasaisemmaksi, riippuen toki lohkeamisen suuruudesta. Pahasti lohjennut juurihoidettu hammas voidaan korjata paikka-aineella ja muokata suuhun sopivaksi, jolloin lohkeama ei pääse liian teräväksi.

Toimenpide tehdään myös juurihoidetuille hampaille, vaikka juurikanavat ovatkin kuoletettu ja sen syystä haurastuneet. Juurihoidetut hampaat ovat alttiimpia lohkeamisille ja murtumisille, mutta ovat silti kuitenkin paikattavissa aivan kuten muutkin elävät hampaat, jos ne pääsevät lohkeamaan.

Yhteenveto

Muista varata aika hammaslääkärin tarkastukseen ainakin 2 kertaa vuodessa, jotta mahdolliset ongelmat voidaan havaita ajoissa.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua