Kauanko hammaslääkärin puudutus kestää?

Hammaslääkärissä vierailemisen ei tarvitse olla kivuliasta. Monissa kipua tuottavissa suun alueen ja hampaiston hoidon toimenpiteissä voidaan käyttää puudutusta. Monet kuitenkin miettivät, että kauanko hammaslääkärin puudutus kestää, sillä se voi vaikuttaa esimerkiksi työntekoon tai muuhun päivän ohjelmaan.

Milloin hampaita voidaan puuduttaa?

Puudutusta voi käyttää kaikissa toimenpiteissä, jotka tuottavat kipua. Hyviä esimerkkejä tällaisista toimenpiteistä ovat esimerkiksi:

  • Hampaan juurihoito
  • Hampaan poisto
  • Suun alueen leikkaus
  • Hampaan paikkaus
  • Kruunuhionta
  • Hammaskiven poisto

Minkälaisia puudutuksia hammashoidossa voidaan käyttää?

Puudute laitetaan useimmiten yläleuassa ohuella neulalla hampaan juurenkärjen tuntumaan. Tällöin hoidettava alue puutuu ja auttaa tekemään hoidosta potilaalle paljon mukavamman. Kun tehdään ienhoitoja, puudute voidaan pistää myös ientaskuun tai ienrajan lähelle.

Jos on tarvetta, niin ien voidaan puuduttaa myös ensin pintapuudutusaineella. Tämän jälkeen puudute voidaan pistää neulalla ikeneen.

Johtopuudutus on hyvä vaihtoehto alaleuan poskihampaiden tuntumassa. Koska alaleuka on yläleukaa tiheämpää, ei puudute kulje alaleuassa samalla tavalla luun läpi. Tällöin puudutteen vaikutus ulottuu koko alaleuan puoliskolle sekä hieman kieleen ja huuleen. Hammashoito puudutuksessa riskit ovat onneksi hyvin alhaiset, eikä sinun tarvitse huolehtia.

Kauanko hammaslääkärin puudutus kestää hoidon jälkeen?

Puudutuksen vaikutus alkaa muutamassa minuutissa ja kestää useimmiten suunnilleen 1-2 tuntia. Puudutuksen kesto riippuu myös puudutuksen muodosta. Esimerkiksi johtopuudutus alkaa usein hieman hitaammin, mutta se toisaalta kestää myös kauemmin kuin tavallinen hampaan tuntumaan pistetty puudutus.

Kun hammaslääkärikäynti on ohi, kannattaa odottaa hetki ennen kuin syö tai juo. On myös hyvä olla varovainen pureskellessa, ettei vahingossa puraise liian kovasti vielä puuduksissa olevaa kieltä tai huulta.

Yhteenveto

Puudutus on hyvä vaihtoehto silloin, kun hoito saattaa tuottaa kipua potilaalle. Neulalla ruiskutettava puudutus alkaa vaikuttaa heti. Se, kauanko hammaslääkärin puudutus kestää, riippuu usein puudutuksen tyypistä sekä potilaasta itsestään.

Puudutuksen voi kuitenkin olettaa haihtuvan parissa tunnissa.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua