Voit varata ajan turvallisesti nettiajanvarauksella. Ajanvaraustiedot tallentuvat Assisdent -potilastietojärjestelmään (Entteri Oy) suojatun SSL-yhteyden kautta, emmekä tallenna potilastietoja omiin palvelimiin). Voit lukea lisää evästeistä ja tietoturvastamme täältä
Lue lisää

Kauanko hammaslääkärin puudutus kestää?

Hammaslääkärissä vierailemisen ei tarvitse olla kivuliasta. Monissa kipua tuottavissa suun alueen ja hampaiston hoidon toimenpiteissä voidaan käyttää puudutusta. Monet kuitenkin miettivät, että kauanko hammaslääkärin puudutus kestää, sillä se voi vaikuttaa esimerkiksi työntekoon tai muuhun päivän ohjelmaan.

Milloin hampaita voidaan puuduttaa?

Puudutusta voi käyttää kaikissa toimenpiteissä, jotka tuottavat kipua. Hyviä esimerkkejä tällaisista toimenpiteistä ovat esimerkiksi:

  • Hampaan juurihoito
  • Hampaan poisto
  • Suun alueen leikkaus
  • Hampaan paikkaus
  • Kruunuhionta
  • Hammaskiven poisto

Minkälaisia puudutuksia hammashoidossa voidaan käyttää?

Puudute laitetaan useimmiten yläleuassa ohuella neulalla hampaan juurenkärjen tuntumaan. Tällöin hoidettava alue puutuu ja auttaa tekemään hoidosta potilaalle paljon mukavamman. Kun tehdään ienhoitoja, puudutetta voidaan valuttaa myös ientaskuun geelinä kivuttomasti.

Jos on tarvetta, niin ien voidaan puuduttaa myös ensin pintapuudutusaineella ennen hampaan varsinaista puuduttamista puudutusneulaa käyttäen.

Alahampaiston kohdalla yleisin puudutusmuoto on johtopuudutus, jossa puudutusainetta ei viedä hampaan lähistölle vaan hammasrivin taakse leukaluun takaosaan. Tällöin puudutteen vaikutus ulottuu koko alaleuan puoliskolle sekä hieman kieleen ja huuleen. Hammashoito puudutuksessa riskit ovat onneksi äärimmäisen alhaiset, eikä sinun tarvitse huolehtia.

Kauanko hammaslääkärin puudutus kestää hoidon jälkeen?

Puudutuksen vaikutus alkaa muutamassa minuutissa ja kestää useimmiten suunnilleen 1-3 tuntia. Puudutuksen kesto riippuu myös puudutuksen muodosta. Esimerkiksi johtopuudutus alkaa usein hieman hitaammin, mutta se toisaalta kestää myös kauemmin kuin tavallinen hampaan tuntumaan pistetty puudutus.

Kun hammaslääkärikäynti on ohi, kannattaa odottaa hetki ennen kuin syö tai juo. On myös hyvä olla varovainen pureskellessa, ettei vahingossa puraise liian kovasti vielä puuduksissa olevaa kieltä tai huulta.

Yhteenveto

Puudutus on hyvä vaihtoehto silloin, kun hoito saattaa tuottaa kipua potilaalle. Neulalla ruiskutettava puudutus alkaa vaikuttaa lähes välittömästi. Se, kauanko hammaslääkärin puudutus kestää, riippuu usein puudutuksen tyypistä sekä potilaasta itsestään.

Puudutuksen voi kuitenkin olettaa haihtuvan parissa tunnissa.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2024 HammasOskari Oy
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.