Juurihoito kesto

Juurihoito on toimenpide, joka suoritetaan silloin, kun hampaan juuri on tulehtunut. Se on melko yleinen toimenpide ja monia saattaa mietityttää monet asiat liittyen juurihoitoon, kuten juurihoito kesto ynnä muut.

Juurihoito kesto – miten juurihoito tehdään?

Juurihoidon suorittaa hammaslääkäri, mutta potilaan halutessaan hän voi varata ajan juurihoitoihin erikoistuneelle hammaslääkärille, jonka erikoisalaa ovat juurihoidot. Juurihoidossa ensin porataan pääsy hampaan ytimeen, joka pyritään puhdistamaan haitallisista mikrobeista. Sen jälkeen hampaan juuret täytetään täyteaineella.

Juurihoito kesto on yleensä muutaman hoitokerran, 1-3 kertaa keskimäärin. Yksi perus hammaslääkärin hoitoaika on noin 30-90 minuuttia.

Aluksi juurihoidettavalle hampaalle tehdään ensiapu, jonka jälkeen aletaan yhdessä miettimään tulevaa hoitosuunnitelmaa. Juurihoito pyritään suorittamaan mahdollisimman tiiviillä aikavälillä. Myös yhden kerran juurihoito on täysin mahdollinen, riippuen hampaan tilasta.

Useimmiten hampaan juurihoito onnistuu hyvin ja hampaalla on hyvä ennuste tulevaan. Hampaan toimivuus yleensä säilyy vielä vuosiakin erittäin hyvänä. Kun hampaan juuri hoidetaan kunnolla, sen ympäröimä alue  säilyy tulehduksettomana ja  tulehdus tulee paranemaan nopeasti ja vaivattomasti.

Hampaan poistaminen on myös vaihtoehto, jos potilas sitä itse haluaa. Kuitenkin suussa purentakyky säilyy parempana, jos suusta ei ole poistettu hampaita. Hampaan poistaminen ja sen korvaaminen implantaatilla ei tule yhtään halvemmaksi tai kalliimaksi kuin oikein tehty juurihoitokaan, joten juurihoito voi olla silti harkitsemisen arvoinen.

Juurihoidon tarpeen ehkäisy onnistuu kotona

Juurihoidon tarvetta voi yrittää ehkäistä pitämällä hyvää huolta hampaista päivittäin.

  • Pese hampaat kahdesti päivässä (aamuin ja illoin)
  • Käytä hammaslankaa
  • Käytä suuvettä
  • Käytä ksylitolipurukumia aina aterioiden jälkeen

Yhteenveto

Juurihoitoa tarvitaan silloin, kun hampaan juuri tulehtuu. Juurihoito kesto on yleensä kerrallaan noin puolesta tunnista eteenpäin ja se hoidetaan usein muutamalla hoitokerralla. Pidä hyvää huolta hampaistasi välttämällä sokerisia ruokia ja juomia ja harjaamalla hampaat huolellisesit kaksi kertaa päivässä.

Muista myös varata aika hammaslääkärin tarkastukseen tasaisin väliajoin, jotta mahdolliset ongelmat voidaan korjata ajoissa.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua