Voit varata ajan turvallisesti nettiajanvarauksella. Ajanvaraustiedot tallentuvat Assisdent -potilastietojärjestelmään (Entteri Oy) suojatun SSL-yhteyden kautta, emmekä tallenna potilastietoja omiin palvelimiin). Voit lukea lisää evästeistä ja tietoturvastamme täältä
Lue lisää

Juurihoidettu hammas kosketusarka

Silloin kun hampaan sisäosa tai juurenkärki tuleutuu palautumattomasti, on hampaalle tehtävä juurihoito. Juurihoidossa hampaan tulehdus saadaan pysäytettyä ennen kuin se leviää pitemmälle ja aiheuttaa enemmän haittaa ympäröiville kudoksille ja pahimmassa tapauksessa koko elimistölle. Hampaan juurihoito on toimenpide, joka sisältää aluksi poraamisen, jotta päästään käsiksi hampaan ytimeen.

Tämän jälkeen hampaan ydin sekä juuret puhdistetaan hammasytimeen tunkeutuneista bakteereista. Kyseisen toimenpiteen jälkeen hampaan juuret täytetään täyteaineella sekä hampaan päälle asetetaan paikka tai kruunu, jonka tehtävä on peittää porattu reikä.

Juurihoidettu hammas voi olla kosketusarka toimenpiteen jälkeen

Juurihoidettu hammas on lähes aina parempi vaihtoehto, kuin hampaan poisto samaisessa tilanteessa. Toki ennen siihen ryhtymistä on tarkistettava, onko hampaan juurihoito ennusteellinen ja onko hammas vielä siinä kunnossa, että se pystytään paikkaamaan tai kruunuttamaan juurihoidon jälkeen.

Juurihoito on monimutkainen ja toisinaan runsaasti aikaa vievä toimenpide. Siinä käsitellään hampaan juurikanavia ja huuhdellaan niitä erilaisilla bakteereita ja likaa liuottavilla aineilla. Hammas saattaa olla toimenpiteen jälkeen lyhyen aikaa arka, mutta useimmissa tapauksissa juurihoitoon ei liity lainkaan merkittävää jälkisärkyä. Juurihoidon jälkeen ensimmäiseen tuntiin syöminen kannattaa jättää väliin, sillä hammaslääkärin asettama paikka on vielä pehmeä, ja saattaa sen seurauksena irrota.

Juurihoidettu hammas kosketusarka – onko se normaalia?

Juurihoidon jälkeen hammas voi olla kosketusarka, ja usein syynä tälle on se että hampaan juurenkärjessä on tulehduspesäke jota juurihoidolla pyritään hoitamaan. Tämä tulehduspesäke ei parane välittömästi juurihoidon jälkeen vaan hampaan juurenkärjen alueen toipuminen voi viedä aikaa. Hammaslääkäri osaa tapauskohtaisesti kertoa, kuinka kauan hampaassa saattaa esiintyä arkuutta juurihoidon jälkeen.

Hampaan juuren tulehduksen ehkäisy

Hampaan tulehtumista voi yrittää ehkäistä omalla henkilökohtaisella suuhygienialla:

  • Pese hampaat kahdesti päivässä, aamuin sekä illoin
  • Puhdista hammasvälit hammaslangalla tai harjatikuilla, mieluummin molemmilla
  • Syö ksylitolia sisältävää purukumia aina ruokailun jälkeen estääksesi happohyökkäyksen
  • Varaa aika hammastarkastukseen sinulle määrätyn tarkastusvälin (1-3 vuotta) mukaan

Yhteenveto

Juurihoidettu hammas voi olla kosketusarka jonkin aikaa toimenpiteen jälkeen, mutta se on täysin normaalia. Kysy lisää hammaslääkäriltäsi!

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2024 HammasOskari Oy
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.