Infiltraatiopuudutus vasta-aiheet

Vasta-aihe, lääketieteellinen sana kontraindikaatio, on termi, jota käytetään silloin, kun puhutaan jostain asiasta, joka voi estää jonkin lääkeaineen tai toimenpiteen suorittamisen. Tässä artikkelissa katsomme, mitä infiltraatiopuudutus vasta-aiheet ovat.

Mikä on vasta-aihe?

Vasta-aiheet voivat olla esimerkiksi

  • Jo olemassa oleva lääkitys
  • Jokin pitkäaikaissairaus, kuten Adams-Stokesin oireyhtymä
  • Allergia tai yliherkkyys toimenpiteessä käytettyyn lääkeaineeseen
  • Potilaan kieltäytyminen
  • Ongelmat sydämessä tai muussa elimessä

Operoiva lääkäri, hammaslääkäri tai muu terveydenhuoltoalan ammattilainen ottaa huomioon operaatiossa tai lääkeaineessa mahdolliset vasta-aiheet ja tiedustelee näistä potilaalta. Mikäli toimenpidettä vastaan on olemassa yksi tai useampi vasta-aihe, ei kyseistä toimenpidettä suoriteta kyseisellä tavalla, vaan keksitään kompromissi.

Infiltraatiopuudutus vasta-aiheet – mikä on infiltraatiopuudutus?

Infiltraatiopuudutus on hammashoidossa käytettävä puudutusmenetelmä, jota käytetään poistamaan tai lievittämään hammashoidon toimenpiteessä aiheutuvaa kipua. Infiltraatiopuudutus tunnetaan myös nimellä paikallispuudutus ja se asetetaan potilaan suuhun injektioneulan avulla. Paikallispuudutuksella voidaan puuduttaa kaikki yläleuan hampaat siten, että niissä ei tunnu kipua operaation tai toimenpiteen aikana. Puudute sijoitetaan pehmytkudokseen posken ja huulen tai posken puolelta. On mahdollista puuduttaa myös alaetuhampaat, mutta silloin injektio suoritetaan huulen tai kielen puolelta.

Infiltraatiopuudutuksessa, kuten lähes kaikissa toimenpiteissä tai operaatioissa on olemassa vasta-aiheita. Infiltraatiopuuduuksen vasta-aiheet perustuvat suurimmalti osalti alla olevassa listassa listattuihin asioihin:

  • Adams-Stokesin oireyhtymä
  • Yliherkkyys vaikuttavalle aineelle, muille amidityyppisille puudutteille sekä natriumkloridi, metyyliparahydoksibentsoaatti (E218), propyyliparahydroksibentsoaatti (E216) ja natriumhydroksidi
  • Täydellinen eteis-kammiokatkos, jos potilaalla ei ole tahdistinta

Infiltraatiopuudutuksessa käytettävien injektioliuosten ainesosat saattavat olla vasta-aihe, mikäli niille esiintyy allergiaa tai yliherkkyyttä. Paikallispuudutuksessa voidaan käyttää eri liuoksia, jotka perustuvat eri lääkeaineeseen. Kuitenkaan vasta-aiheet eri paikallispuudutusaineissa eivät vaihtele erityisen suuresti, mutta hammashoidon ammattilainen kyllä ottaa nämä asiat huomioon ja tiedustelee sinulta nämä tarvittavat tiedot ja pitää huolen, että kaikki sujuu juuri niin kuin pitääkin.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua