Voit varata ajan turvallisesti nettiajanvarauksella. Ajanvaraustiedot tallentuvat Assisdent -potilastietojärjestelmään (Entteri Oy) suojatun SSL-yhteyden kautta, emmekä tallenna potilastietoja omiin palvelimiin). Voit lukea lisää evästeistä ja tietoturvastamme täältä
Lue lisää

Hampaiden valkaisu syöminen

Kaikki haluavat tietysti valkoisemman hymyn. Vuosien varrella hampaat värjäytyvät, toisilla hieman enemmän ja toisilla vähemmän. Elämäntapamme vaikuttavat hampaiden värjäytymiseen. Värjäävät ruoat ja juomat, kuten punaviini, tummat kolajuomat, salmiakki ja suklaa värjäävät hampaita helposti. Hampaiden valkaisun jälkeen oikein syöminen on hyvin tärkeää, sillä valkaisun jälkeen hampaat ovat ensimmäisinä viikkoina hieman tavallista herkempiä värjäytymään uudestaan.

Kuinka hampaat valkaistaan?

Hampaat valkaistaan hammaslääkärillä. Toimenpide voidaan suorittaa joko yhdellä tai useammalla hoitokerralla. Hampaiden valkaisu on yksinkertainen toimenpide, jossa hammaslääkäri poistaa värjäytymiä hampaista hellävaraisesti. Hampaiden valkaisun hinta vaihtelee vastaanotolta toiselle, mutta yleensä hinnan puolesta puhutaan sadoista euroista.

Hampaita saattaa vihloa jonkin verran toimenpiteen jälkeen, mutta se on hyvin normaalia. Voit ottaa tarvittaessa särkylääkettä vihlontaan.

Hampaiden valkaisun lopputulos on yksilöllinen, samoin kuin lopputuloksen pysyvyys. Elämäntavat vaikuttavat myös siihen, kuinka kauan hampaasi loistavat valkoisina. Voit käydä ylläpitovalkaisussa puolen vuoden tai puolentoista vuoden välein. Muista, että mitä enemmän juot ja syöt tummia ruokia ja juomia, niin sen enemmän hampaasi värjäytyvät.

Mitä tehdä hampaiden valkaisun jälkeen ja miten syöminen vaikuttaa?

Hampaiden valkaisu jälkeen syöminen on tavallista tarkempaa. Saat juoda vettä heti toimenpiteen jälkeen, mutta muutoin sinun pitäisi välttää syömistä ja juomista kaksi tuntia hoidon jälkeen. Valkaisuaine vaikuttaa hampaan kiilteessä vielä kaksi päivää hoidon jälkeen, joten etenkin tummia juomia ja ruokia pitäisi välttää. Vältä etenkin seuraavia ruokia ja juomia:

  • Punaviini
  • Suklaa
  • Salmiakki
  • Kahvi
  • Tee
  • Punajuuri

Vältä myös happamia hedelmiä ja marjoja, tupakointia sekä värillisiä hammastahnoja.

Miten hoitaa hampaita valkaisun jälkeen?

Kun olet käynyt hampaiden valkaisussa ja hoitanut hampaasi kuntoon, niin on tärkeää ylläpitää saamaasi lopputulosta. Pidä hampaasi valkoisena välttämällä edellä mainittuja tummia ruokia ja juomia. Huomaa myös, että etenkin syömisen jälkeen sinun pitäisi huuhdella hampaat vedellä sekä mahdollisuuksien mukaan myös syödä ksylitolipurukumia vähentääksesi hammasbakteerien happohyökkäystä.

Ylläpidä hampaiden terveyttä seuraavilla tavoilla:

1. Harjaa hampaat kahdesti päivässä aamuin illoin
2. Käytä hammaslankaa
3. Suuvesi on myös hyödyllinen
4. Käytä sähköhammasharjaa

Yhteenveto

Hampaiden valkaisu ruokavalio oikein suunniteltuna ehkäisee uusia värjäymiä. Vältä siis tummia ruokia ja juomia hampaiden valkaisun jälkeen. Varaa aika hampaiden valkaisuun jo tänään!

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2024 HammasOskari Oy
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.