Hampaiden valkaisu syöminen

Kaikki haluavat tietysti valkoisemman hymyn. Vuosien varrella hampaat värjäytyvät, toisilla hieman enemmän ja toisilla vähemmän. Elämäntapamme vaikuttavat hampaiden värjäytymiseen. Värjäävät ruoat ja juomat, kuten punaviini, tummat kolajuomat, salmiakki ja suklaa värjäävät hampaita helposti. Hampaiden valkaisun jälkeen oikein syöminen on hyvin tärkeää.

Kuinka hampaat valkaistaan?

Hampaat valkaistaan hammaslääkärillä. Toimenpide voidaan suorittaa joko yhdellä tai useammalla hoitokerralla. Hampaiden valkaisu on yksinkertainen toimenpide, jossa hammaslääkäri poistaa värjäytymiä hampaista hellävaraisesti. Hampaiden valkaisun hinta vaihtelee vastaanotolta toiselle, mutta yleensä hinnan puolesta puhutaan sadoista euroista.

Hampaita saattaa vihloa jonkin verran toimenpiteen jälkeen, mutta se on hyvin normaalia. Voit ottaa tarvittaessa särkylääkettä vihlontaan.

Hampaiden valkaisun lopputulos on yksilöllinen, samoin kuin lopputuloksen pysyvyys. Elämäntavat vaikuttavat myös siihen, kuinka kauan hampaasi loistavat valkoisina. Voit käydä ylläpitovalkaisussa puolen vuoden tai puolentoista vuoden välein. Muista, että mitä enemmän juot ja syöt tummia ruokia ja juomia, niin sen enemmän hampaasi värjäytyvät.

Mitä tehdä hampaiden valkaisun jälkeen ja miten syöminen vaikuttaa?

Hampaiden valkaisu jälkeen syöminen on hyvin tarkkaa. Saat juoda vettä heti toimenpiteen jälkeen, mutta sinun pitäisi välttää syömistä ja juomista kaksi tuntia hoidon jälkeen. Valkaisuaine vaikuttaa hampaan kiilteessä vielä kaksi päivää hoidon jälkeen, joten etenkin tummia juomia ja ruokia pitäisi välttää. Vältä etenkin seuraavia ruokia ja juomia:

  • Punaviini
  • Suklaa
  • Salmiakki
  • Kahvi
  • Tee
  • Punajuuri

Vältä myös happamia hedelmiä ja marjoja, tupakointia sekä värillisiä hammastahnoja.

Miten hoitaa hampaita valkaisun jälkeen?

Kun olet käynyt hampaiden valkaisussa ja hoitanut hampaasi kuntoon, niin on tärkeää ylläpitää saamaasi lopputulosta. Pidä hampaasi valkoisena välttämällä edellä mainittuja tummia ruokia ja juomia. Huomaa myös, että etenkin syömisen jälkeen sinun pitäisi huuhdella hampaat vedellä ja mahdollisesti syödä myös purukumia vähentääksesi happohyökkäyksen aiheuttamaa tuhoa.

Ylläpidä hampaiden terveyttä seuraavilla tavoilla:

1. Harjaa hampaat kahdesti päivässä aamuin illoin
2. Käytä hammaslankaa
3. Suuvesi on myös hyödyllinen
4. Käytä sähköhammasharjaa

Yhteenveto

Hampaiden valkaisu ruokavalio oikein suunniteltuna ehkäisee uusia värjäymiä. Vältä siis tummia ruokia ja juomia hampaiden valkaisun jälkeen. Varaa aika hampaiden valkaisuun jo tänään!

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua