Jos haaveilee kauniin kirkkaasta ja valkoisesta hymystä, on hampaiden valkaisu sopiva ratkaisu tähän ongelmaan. Hammaslääketieteen kehittymisen myötä on yhä helpompaa keskittyä esteettisiin hoitoihin myös hampaissa. Hampaiden valkaisu on yksi suosituimpia tapoja kohentaa omaa ulkonäköä ja nykyään se on helppoa myös kotioloissa. Monet luulevat, että hampaiden valkaisu sattuu ja siksi he jättävät valkaisun sikseen.
Hampaiden valkaisua voi tehdä monella eri tavalla, riippuen siitä, mikä sopii juuri kenenkin hampaille. Ennen valkaisun aloittamista on konsultaatiokäynti, jossa sovitaan yhdessä toimenpiteen suorittavan ammattilaisen kanssa, kuinka valkaisu aiotaan suorittaa. Ennen valkaisua hampaiden tulee olla moitteettomassa kunnossa, eli kaikki hammaskivi on poistettava sekä ientulehdukset on hoidettava kuntoon.
Muutamia eri valkaisutapoja:
Valkaisun suorittava ammattilainen osaa valita useista valkaisutavoista juuri sinulle sopivimman keinon. Pääasiassa valkaisu tehdään hyödyntämällä vetyperoksidin kemiallista reaktiota hampaiden pinnalla, joka lopputuloksena vaalentaa hampaan sävyn.
Vetyperoksidin vaalentavaa vaikutusta voidaan korostaa valolla, jolloin valkaisu sujuu nopeammin ja lopputulos on huomattavampi. Hammaslääkärissä tehty valkaisu kestää 1,5 tuntia, eikä sitä tarvitse suorittaa asteittain. Kotona tehtävä valkaisu on kuitenkin pidempikestoisempi, sillä se tehdään asteittain vaalentamalla.
On tavallista, että valkaisun aikana sekä hieman sen jälkeen voi tuntua vihlontaa hampaissa. Vihlonta kuitenkin loppuu parin tunnin päästä valkaisun lopettamisesta, eikä se jää vaivaamaan pidemmäksi aikaa. Jos vihlonta kuitenkin jatkuu, tulee ottaa yhteyttä toimenpiteen suorittaneeseen ammattilaiseen. Oikealla valkaisutavalla voidaan minimoida mahdollisen vihlonnan määrä. Jos hampaiden valkaisu sattuu prosessin aikana, voit aina pyytää hammaslääkäriltä paikallispuudutusta.
On normaalia, että hampaiden valkaisu sattuu vihlomalla. Kuitenkaan vihlominen ei kestä kovin kauaa, eikä kipu jää krooniseksi, jos valkaisu on tehty oikein. Mikäli valkaisun jälkeen vihlonta ei tunnu loppuvan, tulee ottaa yhteyttä toimenpiteen suorittaneeseen ammattilaiseen.