Hampaiden turvallinen valkaisu

Hampaat ja hymy on hyvin tärkeä osa yleistä ihmisen siisteyttä ja ulkonäköä. Täydellinen hymy on monille ulkonäöstään tarkkaa huolta pitävälle hyvin tärkeä osa kauneusihannetta. Hampaiden valkaisu on nykyään yleinen toimenpide vaikka se ei olekaan osa hampaiden terveyttä, vaan värjäymien ja tummentumien vaalennusta potilaan ulkonäöllisen toiveen takia. Hampaiden valkaisu tehdään hammaslääkäriasemilla, mutta on olemassa erilaisia kotisettejä.

Hampaiden turvallinen valkaisu

Hampaiden valkaisulla tarkoitetaan hampaiden pintoihin ja väleihin kertyneiden värjäymien ja tummentumien vaalentamista keinotekoisesti. Tämä on usein vain ulkonäöllinen seikka, eikä se kuulu yleensä hammastarkastukseen tai muihin toimenpiteisiin. Hampaiden turvallinen valkaisu tulee suorittaa hammaslääkäriasemalla alan ammattilaisten toimesta, mutta on olemassa myös kotivalkaisusettejä, joilla kuka tahansa voi valkaista hampaansa itse kotona.

Kuinka hampaiden turvallinen valkaisu tehdään?

Hampaiden valkaisu on mielellään hammaslääkäriasemalla suoritettava toimenpide, jossa asiakkaan hampaiden sävyä pyritään vaalentamaan. Hammaslääkärisemalla valkaisua tehtäessä on ensin vuorossa konsultaatio, jossa suunnitellaan, minkä sävyinen hammas on asiakkaalle kaikkein luonnollisin. Värisävy mitataan koneella, joka ensin rekisteröi hampaan oman sävyn. Tämän jälkeen on helppo suunnitella, minkä verran olisi parasta vaalentaa hymyä. Valkaisutapoja on useita erilaisia, esimerkiksi:

  • UV-valkaisu
  • Geelivalkaisu
  • Kotivalkaisusetit

UV-valkaisussa pyritään siirtämään vaikuttava aine, vetyperoksidi, valon avulla hampaisiin. Tällöin tulee suojata ikenet geelillä, jotteivat ne vaurioitu. Kotivalkaisuseteissä suojaaminen yleensä unohtuu, jolloin ikenet tai ruokatorvi saattaa ärsyyntyä.

Geelivalkaisu on jo valmiiksi vaaleille hampaille hyvä keino, sillä se ei ole yhtä raskas, kuin UV-valkaisu.

Yhteenveto

Hampaiden valkaisu on kaikkein turvallisinta hammaslääkäriasemalla, ammattilaisen toteuttamana, mutta se on täysin mahdollista tehdä myös kotona kotivalkaisusetillä. Valkaisuun on olemassa eri keinoja, joista kannattaa keskustella hammaslääkärin kanssa ennen toimenpiteen aloittamista. Hampaiden valkaisu tulisi siis aina ensin konsultoida alan ammattilaisen kanssa, jos on epävarmuutta.

 

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2020 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua