Voit varata ajan turvallisesti nettiajanvarauksella. Ajanvaraustiedot tallentuvat Assisdent -potilastietojärjestelmään (Entteri Oy) suojatun SSL-yhteyden kautta, emmekä tallenna potilastietoja omiin palvelimiin). Voit lukea lisää evästeistä ja tietoturvastamme täältä
Lue lisää

Hampaan juurihoito kesto - kuinka kauan juurihoito kestää?

Hampaan juurihoito on operaatio, jossa puhdistetaan infektoitunut hammas haitallisista mikrobeista. Juurihoidon pääpointtina on saada kaikki haitalliset bakteerit pois hampaan steriililtä alueelta, jolloin tulehdus itsessään saadaan parannettua ja estettyä sen haitallinen leviäminen muualle suuhun. Se, mistä hampaan tulehdus saa alkunsa, on osittain riippuvainen hampaan omistajan elintavoista.

Hampaan tulehdus usein johtuu siitä, kun hampaan päällä oleva karieksen aiheuttama reikä pääsee syöpymään hampaan ytimeen saakka. Karies on yleisin hampaan tulehtumisen aiheuttaja, mutta muitakin aiheuttajia on. Esimerkiksi hiushalkeama, lohkeama, tai mikä tahansa muu hampaaseen kohdistunut trauma voi mahdollistaa suussa olevien mikrobien pääsyn hampaan ytimeen ja näin aiheuttaa tulehduksen.

Hampaan juurihoito kesto – mikä on juurihoito?

Juurihoidolla pyritään pääsemään näistä haitallisista, tulehdusta aiheuttavista bakteereista eroon. Juurihoito on lähes aina välttämätön silloin, kun hampaassa havaitaan tulehdus, koska juurihoidolla tulehdus saadaan pysäytettyä ja näin estettyä eteneminen, joka pahimmassa tapauksessa voi edetä leukaluuhun asti. Hampaan juurihoito kesto ei ole yleensä kovin pitkään.

Juurihoidon vaiheet:

  • Ensiksi hammaslääkäri poraa pääsyn hampaan ytimeen
  • Hampaan ydin sekä juuret puhdistetaan bakteereista
  • Juurikanavat täytetään täyteaineella sekä ydin paikka-aineella

Hampaan juurihoito kesto – mitä voit odottaa?

Kun hampaassa havaitaan hammaslääkärin toimesta tulehdus, sille annetaan ensin ensiapu. Sitten yhdessä potilaan kanssa suunnitellaan hampaan hoito ja sen kesto, riippuen potilaan toiveista sekä hampaan tulehduksen tilanteesta.

Juurihoito voidaan suorittaa jo ensimmäisellä kerralla, mikä on ihannetilanne. Joissain tapauksissa se voi kuitenkin vaatia kaksi, jopa kolmekin kertaa saada tulehdus taltutettua. Yksi hoitokerta vaihtelee 30 minuutista 90 minuuttiin, joka voi olla potilaalle todella pitkä aika.

Potilaalle annetaan juurihoidon aikana runsaasti puuduttavaa ainetta, jotta operaatio on miellyttävä ja kivuton. Hammashoitopelkoisille on tarjolla myös sedaatiohoito, eli lääkerentoutus rauhoittavilla lääkkeillä tai pahimman pelon omaaville nukutus. Nukutusta voidaan käyttää myös silloin, jos suun auki pitämisessä ilmenee ongelmia.

Yhteenveto

Muista harjata hampaat kahdesti päivässä ja käyttää hammaslankaa. Mitä paremmin pidät huolen suun puhtaudesta, niin sen tehokkaammin ehkäiset mahdollista tulehdusta suussa.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2024 HammasOskari Oy
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.