Voit varata ajan turvallisesti nettiajanvarauksella. Ajanvaraustiedot tallentuvat Assisdent -potilastietojärjestelmään (Entteri Oy) suojatun SSL-yhteyden kautta, emmekä tallenna potilastietoja omiin palvelimiin). Voit lukea lisää evästeistä ja tietoturvastamme täältä
Lue lisää

Hammasröntgen valmistautuminen - mitä pitää tietää?

Hampaiden röntgenkuvantaminen on yksi tärkeimmistä hoidon osa-alueista, koska sillä voidaan havaita sairauksia ja vahinkoja alueella, jonne ei paljaalla silmällä voi nähdä. Röntgenkuvantaminen on täysin kivuton ja nopea tilanne, jossa potilaan ei tarvitse muuta kuin pysyä paikallaan. Hammasröntgen valmistautuminen ei siis vaadi paljoakaan valmistautumista.

Hammasröntgen valmistautuminen – mitä tehdä?

On suositeltavaa käydä hammasröntgenissä noin 3-5 vuoden välein ihan perus tarkastuksen yhteydessä, jotta voidaan varmistaa, ettei hampaistossa piile tulehduksia tai muita hoitoa vaativia asioita. Hammasröntgenkuvia on useita erilaisia ja kaikille kuville on omanlaisensa röntgenlaite. Näillä laitteilla saadaan juuri täydellinen kuva halutusta alueesta.

Erilaisia röntgenkuvia:

  • Kartiokeilatietokonetomografiakuva eli KKTT
  • Panoraamakuva
  • Bite Wing-kuva
  • Periapikaalikuva

Hammasröntgenit eivät yleensä vaadi potilaalta suurempaa valmistautumista, ja ne usein voidaankin tehdä heti saman päivän aikana tarkastuksesta. Hammasröntgeniin, niinkuin kaikkiin muihinkin röntgenkuvauksiin on kuitenkin otettava kaikki metalliset korut ja lävistykset pois, sillä ne saattavat häiritä kuvaa.

Miten hammasröntgen toimii?

Röntgensäteellä kuvantamisen toiminta perustuu säteilyn läpäiseviin ja läpäisemättömiin aineisiin. Periaate toimii kuin valokuva, mutta päinvastoin. Röntgenkuvassa tummat alueet ovat niitä kudoksia ja alueita, jotka säteet läpäisevät täysin.

Vaaleat alueet, eli tässä tapauksessa hampaat jäävät näkyviin, sillä säteily ei läpäise sitä materiaalia täysin, joten se tallentuu filmille. Näin kuvista voidaan lukea helposti asioita, jotka eivät ole paljaalla silmällä nähtävissä. Metalli ja lyijy ovat elementtejä, jotka eivät päästä röntgensäteilyä läpi, jolloin ne jäävät kuvaan valkoiseksi. Tämän takia kaikki metalliset pois otettavissa olevat korut tulee poistaa.

Lisäksi hammaslääkärille tai röntgenhoitajalle täytyy ilmoittaa, jos sinulla on alueella joitain muita metallisia osia esimerkiksi kasvojen luustossa. Myös mahdolliset epäilyt vierasesineistä ihon alla tulee ilmoittaa, esimerkiksi ammusten sirpaleet. Muutoin hammasröntgen ei vaadi potilaalta muuta valmistautumista, sillä kuvantaminen on nopeaa ja helppoa, eikä se kestä muutamaa minuuttia kauempaa.

Yhteenveto

Hammasröntgen valmistautuminen ei siis vaadi potilaalta paljoakaan. Voit varata ajan röntgeniin olemalla yhteydessä hammaslääkäriisi.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2024 HammasOskari Oy
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.