Voit varata ajan turvallisesti nettiajanvarauksella. Ajanvaraustiedot tallentuvat Assisdent -potilastietojärjestelmään (Entteri Oy) suojatun SSL-yhteyden kautta, emmekä tallenna potilastietoja omiin palvelimiin). Voit lukea lisää evästeistä ja tietoturvastamme täältä
Lue lisää

Hammasröntgen tulokset - kauanko niissä kestää?

Hampaiden hoidon tärkeänä osana on röntgenkuvantaminen, jolla voidaan kuvata niitä alueita, joihin ei paljaalla silmällä tai instrumenteilla välttämättä yllä. Röntgenkuvia on olemassa erilaisia, riippuen siitä, mitä kohtaa hampaista tai suusta halutaan kuvata. Laajimmillaan hammasröntgenissä kuvataan leukaluuta, leukaniveliä sekä poskionteloita, ja näin voidaan havaita, jos niissä on jotain ongelmia tai rakennevikoja.

Röntgenillä havaitaan myös hampaiden tulehduksia, sekä voidaan tarkastaa hampaan juurien kärkien tila, joka on vaikeaa suusta käsin muutoin. Lähetteen röntgeniin antaa aina hammaslääkäri, tai silloin jos kyseessä on vaativampi kartiokeilatietokonetomografiakuva eli KKTT, silloin lähetteen antaa erikoishammaslääkäri tai lisäkoulutuksen saanut hammaslääkäri.

Hammasröntgenin kesto

Hampaiden röntgenkuvantaminen on helppoa ja nopeaa potilaalle. Toimenpide on täysin kivuton, ja siinä ei kestä paria minuuttia kauempaa. Röntgenin ottamisen pituudessa voi kuitenkin olla eroja riippuen siitä, mistä alueesta halutaan saada kuva, tai millaista kuvaustapaa käytetään.

Nämä eivät kuitenkaan säteilyannokseltaan vaihtele paljoa, joten siitä ei kannata huolehtia. Hammasröntgenin säteilyannos on 0,01 – 0,02 mSv, joka vastaa noin parin vuorokauden altistumista luonnon taustasäteilylle.

Erilaisia hampaiden röntgenkuvantamisia:

  • Periapikaalikuva
  • Bite Wing-kuva
  • Panoraamakuva
  • Kartiokeilatietokonetomografiakuva

Hammasröntgen tulokset ja valmistatutuminen

Röntgeniin ei tarvitse valmistautua juuri lainkaan. Yleensä röntgeniin pääsee jo saman päivän aikana ellei heti, ja toimenpide on nopeasti jo ohi. Kasvojen alueelta tulee poistaa mahdolliset lävistykset ja korut, sillä ne voivat haitata kuvia.

Myös mahdollisista metallikorjauksista kasvojen luustossa tulee ilmoittaa röntgenhoitajalle, sekä jos epäilee ihon alla olevan esimerkiksi ammusten sirpaleita tai muuta, joka voisi haitata kuvan lukemista.

Yhteenveto

Hammasröntgen tulokset tulevat nopeasti. Niitä ei tarvitse odotella kauaa, usein ne tulevat jo välittömästi hammaslääkärin luettavaksi. Kuvat teettyvät lyhyessä ajassa, etenkin kuin kuvien koko on huomattavasti pienempi ja pienemmälle alueelle kohdistunut.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2024 HammasOskari Oy
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.