Voit varata ajan turvallisesti nettiajanvarauksella. Ajanvaraustiedot tallentuvat Assisdent -potilastietojärjestelmään (Entteri Oy) suojatun SSL-yhteyden kautta, emmekä tallenna potilastietoja omiin palvelimiin). Voit lukea lisää evästeistä ja tietoturvastamme täältä
Lue lisää

Hammasröntgen laadunvarmistus

Hammasröntgen on erittäin tärkeä osa hampaiden hoitoa ja niiden terveyden tarkkailua. Röntgenkuvantamisella voidaan saada selville useita suussa tai hampaissa piileviä sairauksia, jotka eivät ole välttämättä paljaalla silmällä nähtävissä.

Kuvantamisella nähdään hampaiden juurten kärjet sekä useisiin paikkoihin, joihin ei silmä ulotu, kuten esimerkiksi paikkojen alle tai hampaiden väleihin. Laajalla röntgenkuvalla nähdään myös leukaluun sekä sen ympäröivien nivelten ja poskionteloiden rakenne ja tila, josta voidaan havainnoida, jos siellä on jotain vialla.

Hammastulehdukset myös havaitaan röntgenillä, mikä on hyödyllistä etenkin silloin, kun tulehdus on oireeton ja potilas ei välttämättä ole itse sitä huomannut.

Hammasröntgenin säteily

Hammasröntgen, kuten muutkin kehon kuvantamiseen käytetyt röntgenlaitteet käyttävät toimintaperiaatteessaan säteilyä. Röntgenkuvantaminen tapahtuu filmille, johon tallentuu kuvan sen mukaan, mitä säteily läpäisee hyvin ja mitä huonosti. Tummat alueet – säteily läpäisee täydellisesti, vaaleat alueet – säteily läpäisee huonosti tai ei lainkaan.

Näin hammaslääkäri kykenee näkemään luustossa ja kovassa kudoksessa tapahtuvia muutoksia. Säteilyn määrä huolettaa useita potilaita, mutta hammasröntgenin ollessa pienelle alueelle kohdistuva, on sen annos pieni ja vastaa noin parin päivän altistumista luonnon omalle säteilylle.

Hammasröntgen laadunvarmistus on tärkeää

Hammasröntgen laadunvarmistus tarkoittaa sitä, että toiminnan harjoittajan on laadittava kyseiselle toiminnalle vaadittavat olosuhteet ja turvallisuusratkaisut. Laadunvarmistukseen laaditaan laadunvarmistussuunnitelma, jonka mukaan harjoittajan tulee toimia luodakseen turvallisen ja lain silmissä hyväksytyn ympäristön toimintaan.

Säteilyturvakeskus STUK on viranomainen, jonka hallinta perustuu ydinturvallisuusvalvontaan sekä säteilyvalvontaan. STUK:n toimialaan kuuluu röntgensäteily, UV-, laser-, radon-, sekä radioaktiivisuuden säteilyt sekä radioaallot.

Säteilyturvakeskuksen laatima hammasröntgenin laadunvarmistus sisältää seuraavanlaisia osa-alueita:

  • Tutkimusohjeet
  • Tutkimustietojen kirjaaminen sekä raportointi
  • Kliinisen kuvanlaadun arviointi
  • Potilaan säteilyannoksen sekä tulosten arviointi
  • Itsearviointi
  • Kliininen auditointi

Nämä osa-alueet kuuluvat hammasröntgen laadunvarmistus prosessiin ja toiminnan harjoittaja noudattaa laadunvarmistuksen ohjeita, jotka Säteilyturvakeskus on aiheeseen laatinut.

Yhteenveto

Hammasröntgen on tärkeä osa hampaiden ja suun terveydenhuoltoa. Jos sinulta ei ole otettu hammasröntgeniä, niin voit varata ajan sitä varten sekä hammastarkastukseen hammaslääkärin vastaanotolla.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2024 HammasOskari Oy
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.