Hammaskivi poisto - sattuuko se?

Hammaskivi on hampaisiin kertyvää bakteeripeitettä eli plakkia, joka on päässyt kovettumaan hampaiden pinnoille ja ienten rajoihin. Hammaskiveä pääsee muodostumaan, jos suun hygieniasta ja terveydestä ei pidä riittävästi huolta. Hammaskivi poisto sattuuko se, on täysin yksilöllistä.

Mitä on hammaskivi?

Hammaskivi on väriltään vaaleaa, vaikeasti itse huomattavaa kovettunutta bakteeripeitettä, joka tulee poistattaa hampaista pois, jotta suun terveys pysyy hyvänä. Hammaskivellä on taipumusta aiheuttaa ikäviä muita vaivoja, kuten ienten tulehduksia, jos sitä ei poista. Hammaskiveä ei voi poistaa itse kotona, vaan se on aina tehtävä ammattilaisen vastaanotolla, eli joko suuhygienistillä tai hammaslääkärillä. Hammaskiven kertyminen hampaisiin on yksilöllistä jokaisen potilaan kohdalla.

Hammaskivi poisto – sattuuko se?

Hammaskivi tulee aina poistattaa hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla, eikä sitä voi tehdä kotona itse. Hammaskiven poisto on toimenpiteenä suhteellisen lyhyt ja helppo, mutta siihen vaikuttaa myös poistettavan hammaskiven määrä ja se, millä hammaskivi poistetaan potilaan hampaista. Hammaskivi poisto ja sattuuko se on täysin yksilöllistä.

Hammaskiveä voidaan poistaa kahdella tavalla, joista toinen on ultraääni. Ultraäänilaite on pieni, kynämäinen laite, joka hyödyntää toimiessaan korkeataajuista värähtelyä. Värähtelyn avulla hammaslääkäri tai suuhygienisti voi irroittaa hammaskiven helposti hampaiden pinnoilta ja ienten rajoista nopeasti ja vaivattomasti sekä on usein myös kivuttomampi. Tämä on usein suositumpi tapa.

Käsi-instrumentti on toinen tapa, tosin vähemmän suositumpi. Kyseessä on pieni metallinen raaputin, jolla voidaan raaputtaa varovasti hammaskivi pois hampaista. Tämä on usein hieman pidempikestoisempi tapa, mutta aivan yhtä tehokas, kuin ultraäänikin. Usein tämä on mahdollisesti hieman kivuliaampi tapa.

Näin ehkäiset hammaskiven syntyä

Hammaskiveä ei voi itse poistaa, mutta sen sijaan sen määrään voi vaikuttaa. Hammaskiven vähentäminen onnistuu näin:

  • Hampaiden harjaus kaksi kertaa päivässä
  • Hammaslangan käyttö
  • Suuveden käyttö
  • Ksylitolivalmisteet aina ruokailun jälkeen
  • Hammaslääkärin säännöllinen tarkastus

Yhteenveto

Hammaskivi on aina poistatettava ammattilaisella, ja toimenpide on täysin yksilöllinen. Hammaskiven poisto sattuu potilaan oman kivunsietokyvyn verran, mutta on usein lähes kivuton.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua