Hammaskivi poisto itse kotona - onko mahdollista?

Hammaskivi on väriltään vaaleaa, kovaa kertymää hampaiden pinnoilla ja ienten rajoissa. Hammaskiven pinta on karhea, jonka vuoksi se kerää itseensä helpommin lisää bakteereita, jolloin hammaskiveä kertyy helposti lisää. Hammaskiven poisto on erittäin tärkeä toimenpide suun terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Hammaskivi poisto itse on mahdotonta, sillä se tulee aina tehdä hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla.

Hammaskivi poisto – näin se tehdään

Hammaskiven poistaminen on tehtävä säännöllisin väliajoin, jotta hampaisiin kertyvä hammaskivi ei pääse aiheuttamaan muita inhottavia vaivoja. Hammaskivi usein ärsyttää ikeniä ja voi näin aiheuttaa ientulehduksia, jotka ovat pahimmassa tapauksessa aiheuttamassa kiinnityskudossairauksia.

Hammaskiven poisto on yksinkertainen toimenpide, jonka suorittaa aina suuhygienisti tai hammaslääkäri. Toimenpiteellä pyritään puhdistamaan kaikki haitallinen, kovettunut plakki eli hammaskivi pois hampaista, jotta suun terveyttä ja hyvinvointia voidaan ylläpitää. Hammaskiven poisto tapahtuu kahdella erilaisella tavalla, joista toinen on nykyään jo suositumpi tapa.

Ultraääni on pieni, kynämäinen laite, joka tuottaa korkeataajuista värähtelyä. Sillä voidaan poistaa hammaskivi nopeasti ja vaivattomasti, eikä se vahingoita hampaita, kun sitä käytetään oikein. Tämä on usein kivuttomampi tapa.

Käsi-instrumentilla hammaskiven poisto tapahtuu raaputtamalla. Työkalu muistuttaa pientä metallista raaputinta, jolla suuhygienisti tai hammaslääkäri raapii hammaskiven irti hampaiden pinnoilta ja ienten rajoista. Tämä on usein hieman pidempikestoisempi tapa ja hieman kivuliaampi mahdollisesti.

Hammaskiven poisto itse – onko se mahdollista?

Hammaskivi poisto itse ei ole mahdollista, vaan se tulee aina tehdä ammattilaisen vastaanotolla. Sen sijaan, on kuitenkin mahdollista vaikuttaa kertyvän hammaskiven määrään hyvällä kotihoidolla ja huolellisella plakin puhdistamisella. Hammaskiven poisto itse ei ole siis mahdollista.

Näillä keinoilla voit vähentää kertyvän hammaskiven määrää:

  • Harjaa hampaat kaksi kertaa päivässä, aamuin ja illoin.
  • Käytä lisänä hammaslankaa kerran päivässä
  • Käytä myös suuvettä pesujen välissä tai niiden yhteydessä
  • Käytä ksylitolivalmisteita aina ruokailun jälkeen
  • Käy säännöllisin väliajoin hammaslääkärin tarkastuksessa ja poistattamassa mahdollinen hammaskivi

Yhteenveto

Hammaskiveä ei voi poistaa itse kotona, mutta kotona voit vaikuttaa siihen, kuinka paljon sitä kertyy hampaisiin.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua