Hammaskiven poiston jälkeen

Hampaiden pinnalle kertyy ajan mittaan erilaisia bakteeripeitteitä, jotka voivat muuttua hammaskiveksi, jos sitä ei puhdista riittävän huolellisesti pois. Joka kerta kun ihminen syö, hampaiden pinnalle jää bakteereita, jotka lisääntyvät jos niitä ei poista puhdistamalla. Tämä johtaa hammaskiven syntymiseen, jolloin pitää varata aika hammaslääkärille hammaskiven poistoon. Tässä artikkelissa katsomme, mitä tehdään hammakiven poiston jälkeen.

Miten hammaskivi poistetaan?

Hammaskivi useimmiten kertyy ikenen rajaan ja niille alueille, joista on hankalaa harjata plakkia pois. Hammaskiven pinta on karhea, joten se mahdollistaa uusien bakteerien kertymisen.

Hammaskiven poisto on hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla suoritettava toimenpide, jota ei ole mahdollista tehdä kotona itse. Hammaskivi on aina puhdistettava hammashoitoalan ammattilaisella, eikä sen poistamista tulisi lykätä pidemmälle ajalle. Hammaskivi voi aiheuttaa erilaisia sairauksia suussa, jota voivat olla vakavia. Ienrajaan kertynyt hammaskivi usein aiheuttaa ientulehduksia, joka voi pahimmassa tapauksessa edetä parodontiittiin, eli kiinnityskudossairauteen saakka.

Hammaskiven poiston jälkeen – mitä tehdään?

Hammaskiven poisto on ammattilaisen tekemä toimenpide. Hammaskiven poiston voi tehdä joko ultraäänellä tai käsi-instrumentilla, riippuen tilanteesta ja potilaan toiveesta. Ultraääni on usein suositumpi ja mukavampi tapa poistaa haitallinen hammaskivi.

Käsi-instrumentti on vanhanaikaisempi tapa, jossa hammaskivi raaputetaan irti pienellä metallisella raaputtimella. Hammaskiven poisto ei vaadi valmistautumista, eikä hammaskiven poiston jälkeen tarvitse erityisesti tehdä mitään. Ikenet saattavat olla arat tai kipeät pari tuntia toimenpiteen jälkeen, mutta se ei ole haitallista ja menee ohi nopeasti.

Hammaskiven ehkäisy kotona

Hammaskiven kertyminen riippuu monesta tekijästä ja on yksilöllistä. Hammaskiven kertymiseen vaikuttaa monta eri tekijää, joten sen kertymisen nopeutta on vaikea arvioida. Sen kertymistä voi kuitenkin yrittää estää seuraavilla keinoilla:

  • Hampaiden tehokas harjaus kahdesti päivässä, aamuin ja illoin
  • Suuveden käyttö puhdistuksen lisänä
  • Hammasvälien lankaaminen kerran päivässä
  • Puolen vuoden välein hammaslääkärin tarkastuksessa käyminen

Yhteenveto

Tehokas hampaiden hygienia on paras vastaisku hammaskiven kertymiseen ja muihin hammaskiven aiheuttamiin sairauksiin. Kannattaa varata aika puolen vuoden välein hammaslääkärille tarkastusta ja hammaskiven poistoa varten.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua