Hammaskiven poisto väli pitäisi olla noin puoli vuotta

Hammaskivi on erittäin tärkeää poistaa suun terveyden kannalta. Hammaskiven kerääntyessä hampaiden pinnoille ja ienten rajaan, se voi altistaa monille erilaisille haitoille ja sairauksille suussa. Siksi hammaskivi tulee poistattaa hammaslääkärin vastaanotolla ja hammaskiven poisto väli pitäisi olla noin puoli vuotta.

Mitä on hammaskivi?

Hammaskiven rakenne on karkea, joten se helpommin kerää itseensä lisää ja lisää bakteereita. Hammaskivi tulee poistaa hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla, sillä siitä on päästävä eroon. Hammaskiveä ei kuitenkaan voi poistaa itse, vaan se tulee aina käydä poistattamassa hammashoitoalan ammattilaisten vastaanotolla.

Hammaskiven kertyminen on yksilöllistä, sillä siihen vaikuttaa todella moni tekijä. Kuitenkin hammaskiven kertymisen nopeudesta riippuen, hammaskiven poisto väli pitäisi olla noin puoli vuotta, mahdollisesti hieman useammin.

Hammaskiven poisto väli – miten hammaskivi poistetaan ja kuinka usein?

Hammaskiven poistaminen on helppo toimenpide, eikä se yleensä kestä kovin kauaa. Hammaskiveä voidaan poistaa kahdella erilaisella tavalla, joista toinen on kuitenkin ylivoimaisesti suosituin.

Ultraääni on hammaskiven poistossa käytettävä työkalu, jonka toiminta perustuu korkeataajuiseen värähtelyyn. Hammaskiven poistaminen käy tällä laitteella nopeasti ja usein myös kivuttomammin, kuin muilla työkaluilla.

Käsi-instrumentti on toinen tapa, jolla hammaskiveä voidaan poistaa. Tämän instrumentin toiminta perustuu tavalliseen raaputustekniikkaan, jolla hammaskivi raaputetaan irti hampaiden pinnalta. Tämä on usein hieman pidempikestoisempi toimenpide sekä yleensä hieman kivuliaampi. Raaputtimia on erilaisia ja eri kokoisia, jotta ne sopisivat mahdollisimman monelle eri potilaalle ja erilaisiin haastaviin kohtiin hampaissa, jotka vaativan hammaskiven poistoa.

Hammaskiven poistoa ei voi suorittaa kotona, vaan se on pakko tehdä hammaslääkäriasemilla. Vaikka hammaskiven kertymisen määrään vaikuttaa useampi tekijä, on myös mahdollista yrittää vähentää sitä huolehtimalla hyvästä suuhygieniasta. Hyvällä kotihoidolla on mahdollista vähentää hammaskiven määrää, ja se onnistuu näillä keinoilla:

  • Hampaiden huolellinen pesu aamuin ja illoin
  • Hammaslangan käyttö kerran päivässä hampaiden pesun yhteydessä
  • Suuveden käyttäminen yllämainittujen lisäksi
  • Erilaiset ksylitolivalmisteet aina ruokailun jälkeen
  • Hammaslääkärin tarkastus puolen vuoden välein

Yhteenveto

Hammaskiven poisto väli riippuu siitä, kuinka paljon hammaskiveä hampaan pinnalle kertyy ja kuinka nopeasti. Hammaslääkärisi voi ohjeistaa sinua siinä, kuinka pian sinun pitäisi palata takaisin vastaanotolle hammaskiven poistoa varten.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua