Hammaskiven poisto ultraäänellä sattuu - totta vai tarua?

Hammaskivi on kalkkimainen, kova aines, joka kerääntyy hampaan pintaan tai ienrajaan. Hammaskiveä syntyy silloin, kun hampaan pinnalla olevaa bakteeripeitettä ei olla poistettu riittävän huolellisesti. Hyvällä suuhygienialla hammaskiven syntymistä voi yrittää estää, mutta sen syntymiseen vaikuttaa myös perinnölliset tekijät, sekä syljen rakenne. Monet väittävät, että hammaskiven poisto ultraäänellä sattuu – mutta onko se totta?

Miten hammaskivi poistetaan?

Hammaskivi tulee aina poistaa kun sitä syntyy, sillä se voi aiheuttaa vakavia ongelmia. Hammaskivi ienrajassa voi aiheuttaa ientulehduksia, ja siitä kehittyä kiinnityskudossairaudeksi.

Hammaskiveä ei voi poistaa kotona itse, vaan siihen tarvitsee aina hammashoitolan ammattilaisen, eli hammaslääkärin tai suuhygienistin. Hammaslääkäri tai suuhygienisti käyttää kahta erilaista tapaa hammaskiven poistamiseen, ultraääntä tai käsi-instrumenttia.

Molemmat ovat oikein käytettynä todella hyviä ratkaisuja hammaskiven poistamiseen, eivätkä ne vaurioita hampaan pintaa ollenkaan. Hammaskiven poisto on välttämätöntä hygienian kannalta ja on usein mahdollista hoitaa yhden hoitokerran aikana pois.

Hammaskiven poisto ultraäänellä sattuu – onko se totta?

Ultraääni on eräs hammaskiven poiston menetelmä, joka käyttää toimiakseen korkeataajuista värinää. Ultraääni toimii värähtelyllä, joten se voi tuntua ikävälle etenkin silloin, jos on herkkyyttä tietyillä alueilla hampaissa. Kone murskaa hammaskiven pois hampaan pinnasta vaivattomasti käyttäen värähtelyä apunaan.

Jos hammaskiven poisto ultraäänellä on liian kivuliasta tai pelottaa, on mahdollista myös puuduttaa ien pintapuudutuksella tai koko hammas paikallispuudutuksella. Ultraääni on usein kivuttomampi sekä nopeampi tapa poistaa hammaskiveä, kuin käsi-instrumentti.

Käsi-instrumentti – miten se toimii?

Käsi-instrumentti on toinen tapa, jolla hammaskiveä voidaan poistaa. Nimensä mukaan toiminta perustuu käsin raaputtamiseen. Raaputtimia on erilaisia ja eri kokoisia, jotka mukautuvat moneen eri kohtaan potilaan suussa. Näillä hammaskivi raaputetaan pois hampaan pinnoilta manuaalisesti. Raaputtimella hammaskiven poisto on usein kivuliaampaa sekä toimenpide kestää kauemmin, kuin ultraäänellä. Ultraääni on usein suositumpi vaihtoehto hammaskiven poistoon näistä kahdesta.

Ennaltaehkäisy on tärkeää

Hammaskiven ennaltaehkäisy auttaa pitämään hammaskiven kurissa ja sen poiston helppona j an opeana. Hammaskiveä syntyy jokaiselle, mutta sitä voi ehkäistä ja hidastaa muutamalla tavalla:

  • Hyvä suuhygienia
  • Ksylitolivalmisteet
  • Hammaslääkärin tarkastukset
  • Hampaiden huolellinen puhdistaminen päivittäin

Yhteenveto

Muista varata aika hammaslääkärille hampaiden tarkastukseen ja hammaskiven poistoa varten. Jos sinulla on lisää kysymyksiä, niin voit aina olla yhteydessä hammaslääkäriisi.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua