Hammaskiven poisto - syömättä oleminen

Silloin, kun hampaiden hygienia jää vähemmälle huomiolle, on riskinä, että hampaisiin kertyy plakkia ja näin ollen hammaskiveä. Hammaskivi on kalkkimainen, kova kerros hampaan pinnalla ja ienten rajassa, joka on kovettunutta bakteeripeitettä. Hammaskiven poisto on onneksi nopea toimenpide ja hammaskiven poisto jälkeen syömättä ei tarvitse olla kauaa.

Miten hammaskivi poistetaan?

Hammaskivi on mahdontonta poistattaa kotona, mutta mahdollista yrittää estää hyvällä suuhygienialla. Hyvä huolenpito hampaiden puhtaudesta auttaa ehkäisemään hammaskiven kertymistä, vaikka siihen vaikuttaakin moni muukin tekijä, esimerkiksi ikä ja syljen paksuus.

Hammaskivi tulee aina poistattaa hammaslääkäriasemilla, hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla. Toimenpide on suhteellisen lyhyt, tietysti aina riippuen hammaskiven määrästä hampaiden pinnoilla. Jos hammaskiveä ei poista, se voi aiheuttaa muita ongelmia suussa, kuten esimerkiksi ientulehduksia ja jopa kiinnityskudossairauksia.

Hammaskiven poisto – syömättä oleminen

Hammaskiven poistaminen tapahtuu nykyään nopeasti ja vaivattomasti, eikä toimenpideen jälkeen tarvitse noudattaa sen erityisempää jälkihoitoa. Ikenet saattavat olla hieman arat tai kipeät, riippuen siitä, kuinka paljon hammaskiveä ienten rajassa on ollut. Hammaskiven poisto jälkeen syömättä ei tarvitse olla ollenkaan, vaan voit syödä heti kun haluat, mikäli ikenet eivät arkuudeltaan sitä estä ja ruoka maistuu.

Hammaskiven poisto tapahtuu joko ultraäänilaitteella tai käsi-instrumentilla. Ultraääni on pieni, kynämäinen kone, joka värähtelyllään rikkoo hammaskiven pois hampaan pinnasta. Tämä on usein nopeampi ja kivuttomampi menetelmä, näin ollen myös suositumpi. Käsi-instrumentti on perinteinen, metallinen raaputin, jolla hammaskivi raaputetaan irti hampaan pinnalta. Raaputtimia on useita erilaisia, jotta ne sopivat jokaiseen eri kohtaan suussa.

Hammaskiven ehkäiseminen kotioloissa

Hammaskiveä ei voi poistaa kotona itse, mutta itse voi kuitenkin vaikuttaa sen määrään. Näillä keinoilla voit ainakin vähentää kertyvän hammaskiven määrää:

  • Hampaiden pesu aamulla ja illalla
  • Hammaslangan käyttö kerran päivässä
  • Suuveden käyttö kerran päivässä
  • Ksylitolivalmisteiden käyttö ruokailun jälkeen
  • Hammaslääkärin tarkastukset puolen vuoden välein

Yhteenveto

Muista varata aika hammaslääkärin tarkastukseen ja mahdollisesti hammaskiven poistamista varten ainakin puolen vuoden välein. Näin mahdolliset ongelmat voidaan havaita ajoissa ja hoitaa.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua