Hammaskiven poisto - sattuu vai ei?

Hammaskivi on inhottava vaiva, jota esiintyy lähes kaikilla jossain vaiheessa. Hammaskivi on ulkonäöltään vaaleaa, kalkkimaista peitettä, joka voi olla vaikeaa huomata hampaiden pinnoilta. Hammaskivi on pinnaltaan karheaa, joten se kerää itseensä helposti lisää bakteereita, ellei sitä puhdista erittäin huolellisesti. Hammaskiven poisto sattuu hyvin yksilöllisesti.

Miten hammaskivi syntyy?

Hammaskivi on saanut alkunsa hampaiden bakteeripeitteistä. Bakteeripeitteitä syntyy, kun potilaan suuhun pääsee muita bakteereita esimerkiksi ruuan kautta. Hampaiden puhdistus bakteeripeitteistä on erittäin tärkeää, sillä haitalliset bakteeripeitteet muuttuvat ajan myötä hammaskiveksi, jos niitä ei puhdista pois. Hammaskiveä ei voi poistaa itse kotona, vaan se tulee aina tehdä hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla.

Miten hammaskivi poistetaan?

Hammaskiven poistaminen on erittäin tärkeää suun hyvinvoinnin ja terveyden ylläpidon vuoksi. Hammaskivi voi aiheuttaa ientulehduksia ärsyttäessään ientä, ja pahimmassa tapauksessa edetä kiinnityskudossairaudeksi asti. Hammaskivi poistetaan aina hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla, eikä sitä ole mahdollista puhdistaa itse kotikonstein.

Ultraääni on pieni laite, jolla voidaan poistaa hammaskivi pois korkeataajuista värähtely hyödyntäen. Ultraääni rikkoo kovettuneen hammaskiven irti hampaiden pinnalta ja ienten rajoista nopeasti ja vaivattomasti. Tämä on usein kivuttomampi tapa.

Käsi-instrumentti on pieni metallinen raaputin, jolla suuhygienisti tai hammaslääkäri raaputtaa hammaskiven irti hampaista. Tämä on yleensä kivuliaampi ja hitaampi toimenpide kuin ultraääni.

Hammaskiven poisto sattuu yksilöllisesti ja jos potilaalla on herkät ikenet tai taipumusta vihlontaan, se voi olla kivuliaampaa. Kuitenkin se on hyvin yksilöllistä, kuinka paljon hammaskiven poisto sattuu. Paikallispuudutus toimenpiteen aikana auttaa kivun vähentämisessä.

Kuinka estää hammaskiven kerääntyminen?

Hammaskiven estäminen on helppoa huolellisella kotihoidolla. Hampaiden pinnoilla olevat bakteeripeitteet on mahdollista poistaa hyvällä suuhygienialla, mutta itse hammaskiveä ei. Näillä keinoilla voit estää hammaskiven kertymisen:

  • Harjaa hampaat kaksi kertaa päivässä
  • Lankaa hampaat kerran päivässä
  • Käytä suuvettä
  • Käytä ksylitolivalmisteita aina ruokailun jälkeen
  • Käy hammaslääkärin tarkastuksessa puolen vuoden välein

Yhteenveto

Hammaskiven poisto sattuu potilasta hänen oman kipukynnyksensä ja ienten herkkyyden mukaan. Hammaskiven poisto on kuitenkin pakko tehdä, jotta hampaat pysyvät hyvässä kunnossa.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua