Hammaskiven poisto raskaus aikana

Hammaskivi on yleinen vaiva, jota esiintyy lähes kaikilla joskus elämänsä aikana. Hammaskivi tulee kuitenkin aina käydä poistattamassa säännöllisin väliajoin joko suuhygienistin tai hammaslääkärin vastaanotolla. Jos hammaskiveä ei poista, siitä helposti aiheutuu muita ongelmia suun terveydessä ja hygieniassa, kuten ienten tulehtumista ja liiallisten bakteeripeitteiden kerääntymistä. Hammaskiven poisto raskaus aikana on myös hyvin tärkeää.

Miten hammaskivi syntyy?

Hammaskivi on väriltään vaaleaa, hampaiden pintaan kiinni kovettunutta bakteeripeitettä, eli plakkia. Hammaskiven vaalean värin takia sitä voi olla vaikeaa huomata, mutta se usein kertyy niihin paikkoihin, joissa hampaiden hygieniataso on alhaisempi. Nämä ovat esimerkiksi ienten rajat sekä hampaiden välit, sillä niihin usein pääsy on hankalampaa. Hammaskiveä ei ole mahdollista poistaa kotona, joten se tulee aina poistattaa ammattilaisen vastaanotolla.

Hammaskiven poisto raskaus aikana

Raskauden alkaessa kehossa tapahtuu paljon erilaisia muutoksia hormonituotannon lisääntymisen myötä. Erilaiset muutokset näkyvät myös suun terveydessä ja hyvinvoinnissa raskauden aikana, sillä hampaiden reikiintymisen riskit suurenevat ja ientulehdukset saattavat pahentua, joten suun hygieniaan on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Suussamme on sylkeä, jonka tehtävä estää hampaiden reikiintymistä palauttamalla suun pH-tasapaino normaaliksi. Kuitenkin silloin, kun kehossa on raskauden aiheuttamia muutoksia, syljen pH-tasapaino muuttuu happamammaksi. Tämä aiheuttaa sen, että reikiintyminen on todennäköisempää.

Bakteeritasapainon ja pH-arvojen heittelyn takia on todellakin syytä pitää huolta hampaiden ja suun terveydestä ja hygieniasta. Raskauden aikana on suurempi todennäköisyys hammaskiven kertymiseen, jonka vuoksi on kiinnitettävä huomiota suun hyvään kotihoitoon ja säännöllisin väliajoin hammaskiven poistossa.

Näin ehkäiset hammaskiven syntyä

Hammaskiven poistaminen kotona ei ole mahdollista, mutta sen estäminen sen sijaan on. Hyvällä suuhygienialla ja tarkalla huolenpidolla on mahdollista vähentää syntyvän hammaskiven määrää. Näillä keinoin se onnistuu:

  • Hampaiden harjaaminen kaksi kertaa päivässä
  • Hammaslangan huolellinen käyttö kerran päivässä
  • Suuveden käyttö
  • Ksylitolivalmisteet aina ruokailun jälkeen
  • Säännöllisin väliajoin hammaskiven poisto

Yhteenveto

Etenkin raskausaikana on tärkeää pitää huolta hampaiden ja suun hygieniasta, sillä muuttuvan hormonitoiminnan myötä erilaiset riskit reikiintymiseen ja bakteerien kerääntymiseen suurenee. Muista siis varata hammaskiven poisto raskaus aikana hammaslääkärisi vastaanotolla.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua