Hammaskiven poisto - raskaus aikana entistä tärkeämpää

Hammaskivi on erittäin yleinen vaiva, jota esiintyy varmasti kaikilla elämänsä aikana. Hammaskivi tuo mukanaan inhottavia vaivoja, kuten ientulehduksia ja mahdollisia kiinnityskudossairauksia, ellei sitä huolellisesti poista, ja ylläpidä hyvää suuhygieniaa. Hammaskiveä ei voi poistaa kotona, joten se on aina tehtävä ammattilaisen vastaanotolla, eli hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla. Hammaskiven poisto raskaus aikana on entistä tärkeämpää.

Mitä on hammaskivi?

Hammaskivi on kiinteää, kovaa pinnoitetta hampaiden pinnalla ja ienten rajoissa. Hammaskivi on saanut alkunsa bakteeripeitteenä, joka huonon suuhygienian seurauksena on päässyt kovettumaan hammaskiveksi. Hammaskiven pinta on karheaa, joten se helposti kerää itseensä lisää bakteereita, ellei pidä oikein hyvää huolta suun hygieniasta.

Hammaskiven poisto raskaus aikana on entistäkin tärkeämpää

Raskauden alkaessa, kehossa tapahtuu paljon muutoksia, jotka vaikuttavat myös hampaisiin. Hormonitoiminnan muuttuessa, monet kehon toiminnoista väliaikaisesti muuttavat muotoaan sopeutuakseen tilanteeseen parhaiten. Raskauden aikana syljen pH-tasapaino muuttuu happamaksi, jonka vuoksi sen ominaisuudet, jotka pitävät huolta hampaiden hygieniasta, laskevat hetkellisesti.

Raskauden aikana on siis suurempi riski hampaiden reikiintymiseen ja mahdollisten ientulehdusten pahenemiseen. Hammaskiven poisto raskaus aikana on siis entistäkin tärkeämpää.

Hammaskiven poisto – kuinka usein?

Hammaskivi tulisi aina käydä poistattamassa säännöllisin väliajoin, jotta se ei aiheuta muita inhottavia ongelmia suussa, kuten ientulehduksia. Etenkin raskausaikana, kun suun bakteeritasapaino heittää, on tärkeää käydä säännöllisin väliajoin hammaskiven poistossa, jotta suun terveys pysyy hyvänä ja tasaisena.

Näin ehkäiset hammaskiven syntyä

Hammaskiven poistaminen kotona ei ole mahdollista, vaan se on aina tehtävä ammattilaisen vastaanotolla, eli joko hammaslääkärillä tai suuhygienistillä. Vaikka hammaskiven poistaminen ei ole mahdollista itse, on sen ehkäiseminen sitäkin helpompaa. Se onnistuu näillä keinoin:

  • Harjaa hampaat kahdesti päivässä
  • Käytä hammaslankaa
  • Käytä suuvettä
  • Käytä ksylitolivalmisteita aina ruokailun jälkeen
  • Säännöllisin väliajoin hammaslääkärin tarkastus

Yhteenveto

Etenkin raskausaikana on erittäin tärkeää pitää huolta hampaiden hygieniasta. Siksi hyvällä kotihoidolla on suuri merkitys suun terveydessä ja hyvinvoinnissa.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua