Hammaskiven poisto - kuinka usein hammaskivi poistetaan?

Hammaskivi on ulkonäöltään vaaleaa, kovaa pinnoitetta, joka jämähtää hampaiden pintaan ja ienten rajoihin kiinni. Hammaskiven kertyminen aiheutuu siitä, kun hampaille kerääntyvä bakteeripeite eli plakki, on jäänyt puhdistamatta, jolloin se kovettuu hammaskiveksi. Hammaskiven poisto ja kuinka usein se pitää tehdä, riippuvat aina ihmisestä.

Mitä on hammaskivi ja miten se poistetaan?

Hammaskivi voi olla vaikea huomata, mutta siksi olisi syytä käydä hammastarkastuksissa säännöllisin väliajoin, jotta hammaskiven tilannetta on helpompi kartoittaa. Hammaslangan käyttö on erittäin tärkeää, kun halutaan pitää hammaskivi loitolla hammasväleistä.

Toisin kuin plakkia, hammaskiveä ei voi poistaa kotikonstein, vaan se on aina tehtävä ammattilaisen vastaanotolla, kuten suuhygienistin tai hammaslääkärin luona. Hammaskiven poistaminen ei ole kovin pitkä toimenpide, mutta sen pituus riippuu poistettavan hammaskiven määrästä, ja myös tavasta, jolla se poistetaan.

Hammaskiven poisto – kuinka usein?

Ultraäänilaite on nykyään paljon suositumpi tapa hammaskiven poistossa. Kyseessä on pieni, kynää muistuttava laite, jonka korkeataajuinen värähtely rikkoo hammaskiven irti hampaan pinnasta vaurioittamatta hammasta. Tämän vuoksi ultraääni on paljon nopeampi tapa ja usein myös kivuttomampi, vaikka se voi hieman vihloa, jos on taipumusta vihloviin hampaisiin.

Käsi-instrumentti on laite, jolla hammaskivi voidaan poistaa manuaalisesti. Tämä on pieni, metallinen raaputin, jolla hammaslääkäri tai suuhygienisti raaputtaa hammaskiven irti hampaan pinnasta ja ienten rajoista, jolloin se kestää kauemmin ja voi olla hieman kivuliaampi.

Hammaskiven poisto ja se, kuinka usein se tulee tehdä, on aina yksilöllistä. Toisille hammaskiveä kertyy huomattavasti helpommin johtuen syljen erityksestä tai hampaiden muodosta ja siitä, kuinka helppo ne on puhdistaa kotona. Suositeltavaa on käydä hammaskiven poistossa puolen vuoden tai vuoden välein, riippuen potilaan hampaista.

Hammaskiven kertymisen estäminen kotona on yksinkertaista

Hammaskiveä ei voi poistaa itse kotona, mutta sen kertymistä voi ehkäistä helposti pitämällä huolen suun ja hampaiden puhtaudesta. Seuraavat vinkit auttavat ehkäisemään hammaskiven syntymistä:

  • Huolellinen hampaiden pesu kahdesti päivässä
  • Hammaslangan käyttäminen kerran päivässä
  • Suuvesi lisänä hygieniaa
  • Ksylitolivalmisteet aina ruokailun jälkeen
  • Hammaslääkärin tarkastukset noin puolen vuoden välein

Yhteenveto

Varaa aika hammaslääkärille ainakin puolen vuoden välein hampaiden tarkistusta ja hammaskiven poistoa varten.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua