Hammaskiven poisto kotona

Hammaskivi on kovaa, vaalean väristä pinnoitetta, jota kertyy hampaiden pinnoille ja ienten rajoihin huonon suuhygienian seurauksena. Hammaskivi on siis bakteeripeitettä eli plakkia, joka on päässyt kovettumaan hampaisiin. Hammaskiven rakenne on karhea, jonka takia se helposti kerää itseensä lisää bakteereita. Hammaskiven poisto kotona on mahdotonta.

Miten hammaskivi poistetaan?

Hammaskiven rakenne on kova ja kalkkimainen, joka tekee siitä vaikeaa poistaa. Hammaskivi tulisi aina poistattaa ammattilaisen vastaanotolla, joko suuhygienistillä tai hammaslääkärillä, sillä hammaskiven poisto kotona on mahdotonta. Hammaskiven poistaminen hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla käy suhteellisen nopeasti. Toimenpiteessä voidaan käyttää kahta erilaista tapaa, riippuen potilaasta ja toiveista.

Hammaskiven kertymistä voi olla hankalaa huomata itse kotona, jonka vuoksi säännöllisin väliajoin tehtävät hammastarkastukset ovat erittäin tärkeitä.

Hammaskiven poisto kotona ei onnistu – miten se siis tehdään?

Ultraäänilaite on huomattavasti suositumpi, koska hammaskiven poisto kyseisellä laitteella käy nopeammin ja hieman kivuttomammin, kuin muilla keinoilla. Ultraääni on pieni, kynämäinen laite, joka korkeataajuisella värähtelyllään poistaa hammaskiven irti hampaiden pinnalta vaurioittamatta itse hammasta.

Käsi-instrumentti on metallinen raaputin, jolla hammaskivi voidaan manuaalisesti raaputtaa irti hampaista ja ienten rajoista. Tämä on siksi hieman pidempikestoisempi ja mahdollisesti kivuliaampi toimenpide, mutta aivan yhtä tehokas, kuin ultraäänikin.

Hammaskiven kertymisen estäminen on mahdollista

Hammaskiveä ei voi poistaa itse kotona, mutta hyvällä kotihoidolla voit ainakin vähentää sen määrää. Huolellinen suuhygienia on tärkeä tekijä siihen, onko hammaskiven kertyminen kuinka nopeaa, ja kuinka paljon. Näillä keinoilla voit omalta osaltasi estää hammaskiven syntyä:

  • Hampaiden harjaus kahdesti päivässä
  • Hammaslangan käyttö
  • Suuveden käyttö
  • Ksylitolivalmisteet aina ruokailun jälkeen
  • Hammaslääkärin tarkastus puolen vuoden välein

Yhteenveto

Hammaskiveä ei voi poistaa kotona itse, joten se on aina tehtävä ammattilaisen vastaanotolla. Hyvällä kotihoidolla on mahdollista vähentää hammaskiven määrää suussa.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua