Hammaskiven poisto kesto ei ole kauaa

Hammaskivi on hampaiden pintaan tai ikenen reunaan kertyvää, kalkkimaista ainetta. Hammaskivi on kovettunutta plakkia, eli hampaan pinnassa ollutta bakteeripeitettä, jota ei ole putsattu riittävän hyvin. Hammaskiven poisto kesto ei ole kauan ja se kannattaakin teettää hammaslääkärissä pari kertaa vuodessa.

Mitä on hammaskivi?

Hammaskiveä syntyy, jos plakkia ei ole pesty pois hampaan pinnasta. Hammaskiven koostumus on karkea, joten muut bakteerit kerääntyvät pinnalle helposti tuoden lisää hammaskiveä.

Hammaskiveä ei kuitenkaan ole mahdollista poistaa itse kotona, joten ainoastaan ennakoiminen ja sen mahdollinen estäminen on mahdollista tehdä kotona hyvällä suuhygienialla. Hammaskiven poistaminen onnistuu hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla, jossa heillä on tarvittavat välineet hammaskiven poistamiseen oikeaoppisesti ja hampaita vahingoittamattomasti.

Hammaskiven poisto kesto ei ole pitkään

Hammaskivi tulee poistattaa hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaantotolla, sillä sitä ei ole mahdollista tehdä kotona itse. Hammaslääkärillä ja suuhygienistillä on kaksi eri tapaa, joille he voivat poistaa hammaskiveä hampaan pinnasta ja muista alueista suussa, joihin, sitä on kertynyt.

Ultraääni on yksi tapa poistaa hammaskivi hampaiden pinnasta. Ultraääni hyödyntää erittäin korkeataajuista värähtelyä toiminnassaan, jolla hammaskiven poisto sujuu nopeasti ja vaivattomasti. Ultraäänen kanssa käytetään vesihuuhtelua, joka tehostaa toimenpidettä.

Käsi-instrumentti on myös mahdollinen tapa poistaa hammaskivi. Nimensä veroisesti kyseessä on manuaalisesti toimiva työkalu, jolla hammaslääkäri tai suuhygienisti poistaa hammaskiven raaputtamalla sen irti hampaan pinnasta.

Hammaskiven poiston kesto vaihtelee 20 minuutista tuntiin. Siihen vaikuttaa hammaskiven määrä, sekä käytetty työkalu. Usein ultraäänellä hammaskiven poisto kesto sujuu nopeasti, eikä se kestä kauaa. Kuitenkin toimenpiteen kesto on yksilöllinen, eikä sitä voi etukäteen arvoida, ennen kuin hammaslääkäri tai suuhygienisti on pystynyt arvioimaan sen potilaalle.

Näin pystyt ehkäisemään hammaskiven syntymistä:

  • Harjaa hampaat päivittäin kahdesti
  • Purskuttele suu suuvedellä säännöllisesti
  • Harjaamisen jälkeen käytä hammaslankaa kerran päivässä
  • Ksylitolivalmisteet aina ruokailun jälkeen
  • Hammaslääkärin tarkastus puolen vuoden välein

Yhteenveto

Muista varata aika hammaslääkärin tarkastukseen ainakin kahdesti vuodessa, jolloin voidaan samalla hoitaa myös hammaskiven poisto.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua