Hammaskiven poisto ja syöminen

Jokaisen hampaiden pinnoille kertyy syömisen yhteydessä bakteeripeitteitä, jotka on poistettava harjaamalla hampaat huolellisesti ja käyttämällä hammaslankaa. Jos bakteeripeitteitä ei poista riittävän perusteellisesti, siitä alkaa muodostua hammaskiveä. Hammaskiven poisto on tavallinen toimenpide, mutta se herättää paljon kysymyksiä. Esimerkiksi hammaskiven poisto ja syöminen ovat monille kysymysmerkki.

Mitä on hammaskivi ja miten hammaskiven poisto tehdään?

Hammaskivi on rakenteeltaan kovaa, kivimäistä ainesta, jota ei ole mahdollista poistaa itse kotona. Hammaskivi on poistettava hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla, jossa hammashoitoalan ammattilaiset osaavat poistaa hammaskiven oikeaoppisesti vahingoittamatta hampaita.

Hammaskiven poistamiseen hellävaraisesti on olemassa kaksi tapaa, jotka tulee aina olla hammashoitoalan ammattilaisen suorittamina.

Käsi-instrumentti on vanhempi tapa, jota käytetään yhä vieläkin hammaskiven poistossa. Kyseessä on raaputtimen näköinen esine, jonka avulla hammaskivi poistetaan raapimalla hampaan pinnasta. Oikein tehtynä se ei vaurioita hampaan pintaa lainkaan. Tämä on kuitenkin hieman kivuliaampi ja hitaampi vaihtoehto hammaskiven poistoon.

Ultraääni on suositumpi tapa poistaa haitallinen hammaskivi. Ultraäänilaite on pieni, kynää muistuttava kone, joka toimii korkeataajuisella värähtelyllä samalla poistaen hampaan pinnasta hammaskiven. Tämä on huomattavasti nopeampi tapa kuin käsi-instrumentti, eikä se ole lainkaan yhtä kivulias tapa.

Kivun lievitykseen on olemassa puudutteita, joita potilas voi pyytää toimenpidettä varten. Pintapuudutus on ikenen pintaan laitettava, voidemainen puudute, joka puuduttaa ikenen. Tämä sopii herkkäikenisille potilaille. Koko puhdistettavan alueen puuduttava paikallispuudutus on parempi ratkaisu silloin, jos kipu käy liian kovaksi kestää.

Hammaskiven poisto ja syöminen

Hammaskiven poistamisen jälkeen potilaan ei tarvitse noudattaa sen kummempia jälkihoito-ohjeita. Hammaskiven poiston jälkeen saa syödä ja juoda ongelmitta, mutta ikenet saattavat olla hieman arat. Silloin, jos hammaskiven poistossa on käytetty puudutetta, kannattaa kuitenkin odottaa, että puudutusaine on poistunut, ettei vahingossa pure puutuneeseen kohtaan.

Hammaskiven ehkäisy onnistuu helposti kotona:

  • Hampaiden pesu päivittäin kahdesti
  • Hammaslangan käyttö
  • Suuvesi
  • Ksylitolia sisältävät purukumit aina ruokailun jälkeen

Yhteenveto

Varaa aika hammaskiven poistoon ainakin kahdesti vuodessa. Samalla hammaslääkäri voi tehdä tarkastuksen ja mahdolliset ongelmat voidaan huomata ajoissa.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua