Hammaskiven poisto ja ruokailu

Hammaskivi on hampaisiin kertyvää, kovaa pinnoitetta, joka on alkuperältään hampaiden bakteeripeitettä, eli plakkia. Silloin, kun plakkia ei poista riittävän hyvin hampaiden pinnoilta ja ienten rajoista, se jämähtää hammaskiveksi hampaisiin. Hammaskivi on poistettava aina, kun sitä kertyy, sillä se helposti kerää lisää bakteeripeitteitä itseensä karhean rakenteensa vuoksi. Hammaskiven poisto ja ruokailu eivät onneksi aiheuta keskenään ongelmia.

Mikä on hammaskivi ja miten se poistetaan?

Hammaskivi on kovettunutta bakteeripeitettä eli plakkia, joka tulee aina poistattaa hampaista kun sitä kertyy. Hammaskivi on todella yleinen vaiva, josta eroon pääseminen käy helposti ammattilaisen vastaanotolla. Hammaskiveä ei voi poistaa itse kotona, vaan se tulee aina poistattaa joko suuhygienistin tai hammaslääkärin vastaanotolla. Hammaskivi voi aiheuttaa inhottavia vaivoja, kuten ientulehduksia ja sitä myötä kiinnityskudossairauksia, jonka vuoksi on erittäin tärkeää poistattaa haitallinen hammaskivi.

Hammaskiven poisto ja ruokailu

Hammaskiven poisto on yleensä suhteellisen nopea toimenpide, ja se tehdään aina ammattilaisen vastaanotolla, eli joko hammaslääkärillä tai suuhygienistillä. Hammaskiven poisto itsessään voidaan tehdä kahdella erilaisella laitteella:

Ultraääni on kooltaan pieni laite, joka hyödyntää korkeataajuista värähtelyä toiminnassaan. Ultraääni on nopeampi ja kivuttomampi tapa poistaa hammaskivi, näin ollen myös suositumpi tapa.

Käsi-instrumentti on manuaalisesti käytettävä, pieni metallinen raaputin, jolla hammaskivi raaputetaan irti hampaan pinnalta vaurioittamatta itse hammasta. Tämä on usein hieman pidempikestoinen kuin ultraääni, mutta aivan yhtä toimiva tapa.

Hammaskiven poiston ja ruokailu eivät onneksi aiheuta ongelmia keskenään. Syöminen on sallittua heti, kun potilas itse pystyy syömään. Ikenet saattavat olla toimenpiteen jälkeen hieman arat, mutta se menee ohi parissa tunnissa.

Näin estät hammaskiven syntymistä

Hammaskiven syntymisen ehkäiseminen kotioloissa onnistuu helposti. Pidä vain suusi ja hampaasi puhtaana seuraavilla toimenpiteillä:

  • Pese hampaat aamuin ja illoin
  • Käytä hammaslankaa kerran päivässä
  • Käytä lisänä suuvettä
  • Käytä ksylitolivalmisteita aina ruokailun jälkeen

Yhteenveto

Hammaskiven poistaminen on erittäin tärkeää hampaiden hyvinvoinnin kannalta, ja poisto on usein nopeahko toimenpide. Toimenpiteen jälkeen ruokailu on täysin sallittua potilaan oman voinnin mukaan.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua