Hammaskiven poisto ja ruoka - mitä pitää tietää?

Hammaskiveä kertyy normaalisti hampaiden pinnoille ja ienten rajaan, kun hampaiden puhdistaminen on jäänyt hieman huolimattomaksi. Hammaskivi on rakenteeltaan kalkkimaista, valkoista tai kellertävää ainetta, joka on oikeastaan hampaiden bakteeripeitettä, joka on päässyt kovettumaan jos sitä ei ole puhdistettu. Hammaskivi vaatii aina tulla poistetuksi hammashoitoalan ammattilaisen toimesta, eikä sitä voi puhdistaa itse kotona. Hammaskiven poisto ruoka aikaa ennen ei ole ongelma.

Hammaskiven poisto ja ruoka – voiko toimenpiteen jälkeen syödä?

Hammaskiven kertyessä hampaiden pinnoille ja ienten rajaan, se voi aiheuttaa riskejä muihin sairauksiin. Hammaskivi myös altistaa ienten tulehduksille, joka voi eskaloitua kiinnityskudossairaudeksi asti.

Hammaskiven poistaminen on lyhyt toimenpide, jolla saadaan poistettua hampaiden pinnoille kertynyt, kovettunut plakki eli hammaskivi. Hammaskiven poistaminen tapahtuu kahdella erilaisella instrumentilla, asiakkaasta ja tilanteesta riippuu, kumpi työkalu on toimivampi.

Ultraääni on värähtelyä hyödyntävä laite, joka poistaa hammaskiven nopeasti ja kivuttomammin, eikä toimenpide yleensä ole kovin epämiellyttävä. Tämä on suositumpi vaihtoehto hammaskiven poistamiseen.

Käsi-instrumentti on tavallinen metallinen raaputin, jolla hammaskivi kirjaimellisesti raaputetaan irti hampaan pinnalta. Tämä on pitkäkestoisempi toimenpide ja usein myös hieman kivuliaampi.

Hammaskiven poistamisen jälkeen ei ole mitään rajoitteita syömisen tai ruuan suhteen, vaan voit syödä milloin haluat. Ikenet saattavat olla hieman arat toimenpiteestä johtuen muutaman tunnin, mutta se on täysin yksilöllistä, kuinka arat ne ovat. Hammaskiven poisto ruoka aikaa ennen ei siis ole mikään ongelma.

Kuinka hammaskiven kertymistä voi estää?

Hammaskiveä ei voi poistaa kotikonstein, joten parasta mitä kotihoidolla voi tehdä, on estää hammaskiven kertyminen pitämällä erityisen hyvää huolta hampaiden puhtaudesta. Vaikka hammaskiven kertymisen määrä onkin yksilöllistä, hyvällä suuhygienialla on todella iso rooli siinä, kuinka paljon hammaskiveä hampaisiin kertyy. Näin pidät huolta hampaistasi:

  • Pese hampaasi kahdesti päivässä huolellisesti
  • Käytä pesemisen lisäksi hammaslankaa
  • Lisää mukaan myös suuvesi päivittäiseen käyttöön
  • Syö ksylitolivalmisteita aina ruokailun yhteydessä
  • Varaa aika puolen vuoden välein hammaslääkärin tarkastukseen

Yhteenveto

On tärkeää, että varaat ajan hammaskiven poistoon ja tarkastukseen ainakin puolen vuoden välein, jotta hampaasi pysyvät kunnossa ja mahdolliset ongelmat voidaan havaita ajoissa.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua