Hammaskiven poisto itse - onko se mahdollista?

Hammaskivi on inhottava vaiva, joka on kuitenkin todella yleinen. Hammaskiveä kertyy hampaiden pinnoille, niihin kohtiin, joita on hankala puhdistaa. Myös ienten rajat keräävät paljon hammaskiveä, ellei niiden putsaukseen kiinnitä erityistä huomiota. Hammaskiven poisto itse ei kuitenkaan ole mahdollista, vaan sinun pitää käydä ammattilaisen vastaanotolla.

Mitä on hammaskivi?

Hammaskivi on kovaa, kalkinomaista ainetta, joka on alkuperältään plakkia. Silloin, kun plakkia ei puhdista riittävän huolellisesti, se saattaa jämähtää hammaskiveksi hampaiden pintaan. Hammaskivi on pinnaltaan karheaa, jolloin se helposti kerää lisää bakteeripeitettä hammaskiven päälle.

Hammaskiven poistaminen on erittäin tärkeää suun hyvinvoinnin kannalta, sillä se voi aiheuttaa ikäviä oireita, kuten ienten tulehtumista. Hammaskiven poisto itse ei ole mahdollista, vaan se tulee aina poistattaa ammattilaisen vastaanotolla. Suuhygienistit sekä hammaslääkärit poistavat hammaskiven potilaan hampaista vaurioittamatta niitä, joten se kannattaa jättää ammattilaisille tehtäväksi.

Hammaskiven poisto itse ei onnistu – käy hammaslääkärissä

Hammaskiven poistaminen tapahtuu helposti ultraäänilaitteella, joka on pienestä koostaan huolimatta hyvin tehokas. Ultraääni käyttää toiminnassaan korkeataajuista värähtelyä, jonka avulla se rikkoo hammaskiven irti hampaiden pinnalta helposti ja vaivattomasti. Tämä on usein nopea toimenpide, riippuen aina myös hammaskiven määrästä.

Hammaskiveä voi poistattaa myös käsi-instrumentilla, joka on pieni, metallinen raaputin. Käsi-instrumentilla kirjaimellisesti raaputetaan hammaskivi pois hampaiden pinnoilta ja ienten rajoista. Tämä on hieman kivuliaampi ja pitkäkestoisempi toimenpide, mutta hyödyllinen.

Hammaskiven poisto itse on mahdotonta ja se tulee aina käydä poistattamassa joko suuhygienistin tai hammaslääkärin vastaanotolla. Vaikka hammaskiveä ei voi poistaa itse, sen kehittymistä on mahdollista kontrolloida hyvällä suuhygienialla kotona ja kiinnittämällä huomiota ongelmallisiin kohtiin, jotka on vaikea puhdistaa.

Hammaskiven kertymisen ehkäisy kotioloissa

Hammaskiven ehkäiseminen kotioloissa on onneksi hyvin helppoa. Pidä vain huoli suun ja hampaiden puhtaudesta joka päivä seuraavilla tavoilla:

  • Huolellinen hampaiden peseminen kaksi kertaa päivässä, aamulla ja illalla
  • Hammaslangan käyttö kerran päivässä pesun yhteydessä
  • Suuveden käyttö pesun lisänä tai pesujen välissä
  • Ksylitolivalmisteiden käyttö aina ruokailun jälkeen
  • Hammaslääkärin tarkastus puolen vuoden välein

Yhteenveto

Muista varata aika hammaslääkärin vastaanotolle tarkastusta ja hammaskiven poistoa varten ainakin kahdesti vuodessa.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua