Hammaskiven poisto aikaväli

Hammaskivi on hampaan pinnalle kertyvää bakteeripeitettä, joka kovettuu huonon suuhygienian seurauksena. Bakteeripeitteitä eli plakkia syntyy hampaisiin aika ajoin, mutta sen puhdistamisen puute, eli hampaiden huono harjaaminen aiheuttaa plakin kovettumista hammaskiveksi. Hammskiven poisto aikaväli riippuu pitkälti siitä, kuinka nopeasti hammaskiveä kertyy.

Miksi hammaskivi pitää poistaa?

Kun plakki muuttuu hammaskiveksi, on sen poistaminen ite kotona mahdotonta ja silloin tulisi mennä hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolle poistattamaan haitallinen hammaskivi.

Jos hammaskivi kertyy hampaisiin eikä sitä poista, siitä voi tulla ikäviä ongelmia. Ienrajaan kertynyt hammaskivi altistaa ientulehduksille ja sitä myöten kiinnityskudossairauksille. Hammaskiven poistaminen on erittäin tärkeää, ja se tulisi tehdä säännöllisesti. Tasainen aikaväli ja hyvä suuhygienia auttavat hammaskiven kertymisen hallitsemisessa.

Hammaskiven poisto aikaväli

Hammaskivi poistetaan aina hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla. Hammashoitoalan ammattilaiset hoitavat hammaskiven poiston oikeaoppisesti siten, että ei se ei vaurioita hampaiden pintaa lainkaan.

Ultraääni on suosituin hammaskiven poistoon käytetty menetelmä. Kyseessä on pieni kynämäinen kone, joka korketaajuista värähtelyä hyödyntämällä murskaa hammaskiven irti hampaan pinnasta. Ultraääni on nopeampi ja kivuttomampi ratkaisu ja näin ollen suositumpi.

Käsi-instrumentti on raaputtimen näköinen pieni esine, jolla raaputetaan hammaskivi irti hampaista. Tämä toimenpide voi kestää pidempään ja olla kivuliaampi, kuin ultraääni, sillä kyseessä on perinteisellä instrumentilla tehtävä hammaskiven poisto. Raaputtimia on olemassa erilaisia sopimaan jokaiseen kohtaan ja tilanteeseen.

Hammaskiven poisto aikaväli riippuu ihmisestä, mutta on hyvä varata aika ainakin kerran tai kahdesti vuodessa hammaskiven poistoon. Suositeltavaa on, että jokaisen hammaskiven poistokäynnin päätteeksi varaa uuden ajan jo valmiiksi.

Hammaskiven kertymisen esto kotona

Hammaskiven kertymistä voi ehkäistä hyvässä suuhygienialla. Huomioi seuraavat asiat:

  • Hyvä suuhygienia, eli hampaiden harjaaminen kahdesti päivässä
  • Hammaslangan käyttö päivittäin
  • Suuvesi sekä erilaiset ksylitolivalmisteet aina ruokailun jälkeen

Yhteenveto

Hammaskiven poisto aikaväli on yksilöllistä, mutta kannattaa varata aika hammaslääkäriin ainakin kahdesti vuodessa.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua