Hammaskiven poisto aika

Hampaisiin kertyvä hammaskivi on inhottava vaiva. Hammaskiven aiheuttamat ongelmat voivat levitä laajallekin, ellei sitä poista oikeaoppisesti hampaista. Hammaskiven poisto aika kannattaa varata puolen vuoden välein.

Mitä hammaskivi on ja miksi se pitää poistaa?

Hammaskivi on hampaiden pinnalla sekä ienten rajoissa esiintyvää kovaa, kalkkimaista ainetta, joka on alkuperältään bakteeripeitettä, eli plakkia. Silloin, jos plakkia ei poista huolellisesti hampaiden pinnoilta ja väleistä, se voi kovettua hammaskiveksi, jolloin sitä ei voi enää poistaa itse kotona. Hammaskiven kertymistä voi estää tai vähentää huolehtimalla hyvästä suuhygieniasta, mutta itse hammaskiveä ei voi poistaa kotikonstein.

Jos hammaskiveä ei poista, se voi alkaa ärsyttää ikeniä. Tämä voi johtaa ientulehduksiin ja sitä kautta kiinnityskudossairauksiin hampaiden kiinnityskudoksissa. Hammaskiven poistaminen onnistuu nopeasti ja vaivattomasti hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla, jotka osaavat poistaa haitallisen hammaskiven vaurioittamatta hampaiden pintaa.

Hammaskiven poisto aika kannattaa varata puolen vuoden välein

Hammaskiven poistaminen on hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla suoritettava toimenpide, joka voidaan suorittaa kahdella eri menetelmällä. Ultraääni on toinen vaihtoehdoista, joka on usein suositumpi. Ultraääni on pieni, kynämäinen laite, joka värähtelytekniikkaa hyödyntäen poistaa hammaskiven irti hampaiden pinnalta ja ienten rajoista. Käsi-instrumentti on toinen, hieman vanhempi tapa hammaskiven poistoon, ja usein myös kauemmin kestävä operaatio.

Hammaskiven poisto aika kannattaa varata vuoden tai puolen vuoden välein. Ajan pituus on kuitenkin yksilöllistä suhteessa siihen, kuinka paljon hammaskiveä on taipumusta kertyä potilaalle, ja millaista suuhygieniaa potilas kotonaan noudattaa. Hammaskiven poisto toimenpiteenä ei kestä kauaa, riippuen tietysti hammaskiven määrästä ja millä menetelmällä hammaskivi halutaan poistaa.

Hyvä suuhygienia on vaatimus hammaskiven ehkäisyyn

Hammaskiveä ei voi poistaa itse kotona, mutta voit ehkäistä sen syntymistä pitämällä huolen hampaiden ja suun hygieniasta. Seuraavat asiat voivat auttaa ehkäisemään hammaskiven syntymistä:

  • Hampaiden pesu kahdesti päivässä
  • Hammaslangan käyttö
  • Suuveden käyttö
  • Ksylitolivalmisteiden käyttö
  • Hammaslääkärin tarkastukset puolen vuoden välein

Yhteenveto

Hammaskiven poistaminen tasaisin väliajoin on tärkeää. Kannattaa varata aika hammaslääkärille tarkastusta  ja hammaskiven poistoa varten vuoden tai puolen vuoden välein.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua