Voit varata ajan turvallisesti nettiajanvarauksella. Ajanvaraustiedot tallentuvat Assisdent -potilastietojärjestelmään (Entteri Oy) suojatun SSL-yhteyden kautta, emmekä tallenna potilastietoja omiin palvelimiin). Voit lukea lisää evästeistä ja tietoturvastamme täältä
Lue lisää

Häpeän hampaitani, miten pääsen projektissa alkuun? - Hammaslääkäripelko

Hammaslääkäripelko

Häpeän hampaitani, miten pääsen projektissa alkuun? – Hammaslääkäripelko

Terve suu ja puhtaat hampaat antavat syyn hymyillä. Hymyileminen on helppoa, kun hampaat ovat kauniit ja suu on raikas. Hammaslääkärissä käyntiä suositellaan vähintään kerran vuodessa silloin kun suu on terve. Perustarkastuksessa saadaan selville onko potilaalla hoidontarvetta. Tässä vaiheessa on hyvä myös kertoa jos hammaslääkäripelko vaivaa niin hammaslääkäri huomio tarpeesi vielä erityisesti.

Entä kun hampaiden tarkastuksesta ja hoidosta on venähtänyt jo pidempi tovi? Mitä kauemmin hammaslääkärissä käynnistä on, sitä suurempi kynnys on tarkastukseen menolle. Hammaslääkärille meno voi jännittää monesta syystä, kuten esimerkiksi huoli siitä, mitä suussa tapahtuu, kuinka paljon hoidot maksavat ja mitä jatkossa tulee tehdä. 

 

Varaa aika

Jos hammaslääkärissä käynnistä on kulunut aikaa, niin aika kannattaa varata mahdollisimman pian. Vaikka hoito hieman jännittäisi, on hyvä muistaa, että mitä pikemmin hampaisto saadaan hoidettua kuntoon, sen parempi suuhygienia on ja sitä pikemmin mahdolliset ongelmat voi korjata. Jos hoitoon lähtemistä venyttää, niin mahdolliset ongelmat vain pahenevat. Joskus hammaslääkäripelko pitkittää hoitoon hakeutumista.

Aika kannattaa varata tutulle hammaslääkärille, jos se on mahdollista. Tutulla hammaslääkärillä on tallessa vanha hoitohistoriasi ja -suunnitelmasi, joten jatkohoito ja uuden suunnitelman laatiminen on helppoa ja se sujuu nopeasti. Tarkastuksessa hampaisto käydään läpi ja hammaslääkäri voi antaa suuntaa-antavan kustannusarvion. Jos suuhygienia on kohdallaan, hoito voidaan tarvittaessa hoitaa yhdellä tai kahdella hoitokerralla, eikä lisähoitoja tarvita.

Tarkastuksessa kannattaa tämän jälkeen käydä säännöllisesti kerran vuodessa, jotta hampaiden ja suun terveys pysyy kohdillaan eikä isoja ongelmia pääse syntymään salakavalasti. Mitä kauemmin edellisestä hammashoidosta on, sen enemmän ongelmia suuhun kasaantuu.

Hoitosuunnitelma

Laajemmissa hoidoissa on monia vaihtoehtoja. Hoito saatetaan joutua toteuttamaan usealla hoitokerralla. Jos hoitosuunnitelma joudutaan tekemään pidemmälle aikavälille, hammaslääkäri voi suositella sinulle erilaisia hoitomahdollisuuksia, -aikatauluja ja kustannusvaihtoehtoja.

Tarkastuksen jälkeen hammaslääkärin kanssa mietitään yhdessä ei-sitova hoitosuunnitelma, joka parhaiten sopii potilaan tilanteeseen aikataulullisesti ja taloudellisesti. Tärkeintä on saada suuhygienia korjattua ja hampaat terveiksi.

Kun hoidot on tehty ja suun terveys on taas kunnossa, hammaslääkärin kanssa tehdään suunnitelma siitä, miten jatkossa toimitaan. Hammaslääkärin kanssa sovitaan muun muassa siitä, mikä on hammaslääkärin vastuulla ja mikä on potilaan vastuulla. Potilaan vastuulle jää esimerkiksi päivittäinen hammashoito, johon kuuluu hampaiden harjaus kahdesti päivässä fluorihammastahnalla ja pehmeällä harjalla, hammaslangan käyttäminen hammasvälien puhdistamiseen sekä yleiset, terveelliset elämäntavat, kuten sokerin, alkoholin ja tupakoinnin välttäminen.

Hammaslääkärin vastuulla on pitää huoli siitä, että potilas tietää, miten hampaita hoidetaan kotona päivittäin. Kerran tai kahdesti vuodessa tehtävissä käynneissä hammaslääkäri tarkistaa hampaiden ja suun yleisen kunnon, ja tarvittaessa tekee jatkohoitosuunnitelman.

Kannattaa aina pitää sama hoitava hammaslääkäri, jos se vain on mahdollista. Näin hoitaminen on nopeaa ja vaivatonta, kun hoitava lääkäri jo tuntee hoitohistorian sekä potilaan.

Tärkein asia on hoitaa suu infektiovapaaksi ja puhtaaksi. Tämän jälkeen pidetään huoli siitä, että kotihoito on kohdallaan, ja että se tehdään säännöllisesti. Kun kotihoito on kunnossa ja hampaiden ja suun terveydentila on hyvä, eikä huolenaiheita ole, voi hammaslääkäri keskittyä korjaamaan esteettisiä ongelmia tai laajempia purentaa kuntouttavia ratkaisuja.

Esteettisiin hoitoihin kuuluvat esimerkiksi keraamiset täytteet, valkaisu, implantit, hiomiset, oikomiset ja niin edelleen. Tarkastuksen ja perushoitojen jälkeen, esteettisistä hoidoista voi saada kustannusarvion.

Suun terveys on pääasia

On hyvä muistaa, että oli suun ja hampaiden terveyden tilanne mikä tahansa, hammaslääkärisi on valmiina auttamaan sinua. Hammaslääkärin tehtävä ei ole tuomita potilasta aikaisemmista virheistä tai hoidon puutteesta, vaan hoitaa potilas kuntoon ja auttaa jatkon suunnittelemisessa. Hammaslääkäri ohjaa kotihoidon suunnittelemisessa sekä mahdollisessa jatkohoidossa. Hammaslääkäripelko on asia, jonka yli voi päästä.

Kun suu on terve ja puhdas, olokin on raikas ja hymy välähtää helposti. Hampaiden terveys on yhtä tärkeä kuin muukin terveydenhuolto, eikä ajan varaamista kannata lykätä.

Voit tarvittaessa varata jo seuraavaan rutiinitarkastukseen ajan valmiiksi, jolloin päivämäärä on jo lyöty lukkoon.

Hammaslääkäripelko

Hammaslääkäripelko on varsin yleistä. Valtaosa pitää hammaslääkärikäyntejä jollain tasolla epämiellyttävinä. Ensimmäisellä hoitokerralla on hyvä kertoa hammaslääkärille omista pelkotiloista ja tarpeista, jotta hän osaa ottaa ne huomioon. Jos pelko luo erityisen suurta jännitystä, voidaan hampaita hoitaa kevytsedaatiossa tai jopa nukutuksessa. Hammaslääkäri kertoo mielellään myös näistä vaihtoehdoista.

Voit vara ajan mukaville ja osaaville hammaslääkäreillemme osoitteesta http://www.hammasoskari.com/ajanvaraus

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2024 HammasOskari Oy
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.