Voit varata ajan turvallisesti nettiajanvarauksella. Ajanvaraustiedot tallentuvat Assisdent -potilastietojärjestelmään (Entteri Oy) suojatun SSL-yhteyden kautta, emmekä tallenna potilastietoja omiin palvelimiin). Voit lukea lisää evästeistä ja tietoturvastamme täältä
Lue lisää

Hampaat vaikuttavat yleiseen terveyteen

Suun terveys on osa koko kehon terveyttä. Tavallisessa lääkärin tarkastuksessa käydään usein ja työterveystarkastus on pakollinen monissa paikoissa. Hampaat jäävät kuitenkin monesti toiselle sijalle. Hampaiden terveys on kuitenkin tärkeä koko keholle, sillä hampaiden huonokuntoisuus voi vaikuttaa koko kehon hyvinvointiin.

Hampaat ja suun terveyden ylläpito

Suun ja hampaiden terveyttä ylläpidetään parhaiten terveellisillä elintavoilla. Säännöllinen ja terveellinen ravitsemus on tärkeää paitsi keholle, myös hampaille. Välttämällä napostelua jatkuvasti, pidät huolta suustasi. Hampaat tulee myös puhdistaa aamuin ja illoin harjaamalla ja käyttämällä hammaslankaa. Myös suuvesi on hyväksi koko suulle.

Suusairaudet ja hampaiden ongelmat syntyvät yleensä huomaamatta. Monet niistä ovat kroonisia tulehdussairauksia. Ne ovat usein täysin oireettomia tai niissä on hyvin vähän oireita, ja ne pääsevät näin ollen etenemään huomaamatta hyvin pitkälle. Suurella osalla aikuisista on suussa jollakin asteella oleva krooninen infektio. Tästä syystä on tärkeää käydä hammaslääkärin vastaanotolla säännöllisesti hammastarkastuksessa.

Tulehdus voi levitä muualle kehoon

Vaikka tulehdus alkaisi suusta, se voi myös levitä muualle kehoon. Tulehdukset voivat levitä verenkierron välityksellä, immuniologisen mekanismin kautta tai jopa endotoksiinien välityksellä.

Pahimmillaan tällaiset tulehdukset voivat aiheuttaa jopa verenmyrkytyksen, nikamatulehduksen, paiseita aivoissa tai keuhkoissa, sydämen sisäkalvon tulehduksen tai muuta vakavaa. Onneksi tällaiset vakavat tapaukset ovat hyvin harvinaisia.

Suun tulehdukset ovat riskinä moniin yleisiin sairauksiin. Huono hampaiden ja suun terveys on riskitekijä esimerkiksi sydän- ja aivoinfarktin sekä valtiokovettumataudin taustalla.

Suussa olevien kroonisten tulehdusten on myös todettu liittyvän jollakin tavalla varusmiehillä esiintyvään hengitystieinfektion yleisyyteen sekä tiheyteen, vauvojen alhaiseen syntymispainoon ja jopa vahuksilla esiintuvän keuhkokuumeiden määrään. Sanotaan myös, että suussa oleva krooninen tulehdus voi olla reumaa laukaiseva tekijä sellaisella henkilöllä, jolla on perinnöllinen alttius sairaudelle.

Kaiken lisäksi tällaiset infektiot huonontavat esimerkiksi diabeteksen hoitotasapainoa.

Yhteenveto

Suussa olevat infektiot eivät ole pelkästään suun ja hampaiden ongelma. Ne voivat vaikuttaa koko kehon yleiseen terveyteen aina aivoista sydämeen ja jopa keuhkoihin. On siis oman terveyden kannalta tärkeää, että käyt hammaslääkärissä säännöllisesti ja muistat harjata hampaasi päivittäin ainakin kaksi kertaa päivässä.

 

Varaa aikasi osoitteesta:

https://hammasoskari.fi/ajanvaraus

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2024 HammasOskari Oy
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.