Plakin poisto kotona

Plakkia syntyy jokaiselle ajan kanssa. Se on eräänlaista bakteerikasvustoa, joka kertyy ikenien tuntumaan. Niinpä plakin poistaminen tasaisin väliajoin on hyvin tärkeä osa kokonaisvaltaista terveyttä. Plakki on pääasiassa yhdistelmä mineraalisuoloja, ruokaa ja muita jäämiä, jotka kaikki edistävät bakteerien kasvamista. Plakin poisto kotona on onneksi hyvin helppoa.

Plakki muodostaa ajan kanssa kovan pinnan, tai hammaskiveä toisin sanoen. Tämä karhea pinta on hyvä kasvualusta bakteereille ja voi pitkällä juoksulla aiheuttaa ientulehduksia. Plakki edistää myös reikien syntymistä hampaan pinnalle.

Siksi kannattaakin seurata muutamia rutiineja ja keinoja, joiden avulla plakin poisto kotikonstein onnistuu helposti.

Plakin poisto kotona onnistuu muutamilla näppärillä vinkeillä

Ihan ensimmäinen askel plakin poistoon on se, että harjaat hampaat kahdesti päivässä käyttäen hammastahnaa. Iltaisin pitäisi myös käyttää hammaslankaa ja keskittyä hammasvälien puhdistamiseen. Suuvesi on erinomainen keino puhdistaa suu bakteereista, jotka kerääntyvät hampaiden väleihin ja pääsevät vaikeasti puhdistettaviin paikkoihin.

On olemassa myös muutama muu kotikonsti, joiden avulla plakin poisto kotona onnistuu.

Kotikonstit käyttöön

Voit kokeilla seuraavia keinoja itsepäisen plakin poistoon. Huomaa, että nämä keinot ovat suhteellisen rankkoja hampaan kiilteelle, joten sinun pitäisi hyödyntää niitä harvoin.

1. Ruokasooda plakin poistamiseen

2. Appelsiinin kuori

3. Sitruunamehu

Ruokasoodaa voi sekoittaa veteen, jolloin se muodostaa tahnamaisen koostumuksen. Harjaa hampaat tahnalla parin päivän ajan. Tämä rasittaa hampaan kiillettä, joten käytä sitä vain hyvin harvoin.

Appelsiinin kuori on täynnä C-vitamiinia, joka ehkäisee bakteerikasvustoa. Hankaa appelsiinin kuoren valkoista puolta hampaitasi vasten muutaman päivän ajan.

Voit myös laimentaa sitruunamehua lämpimään veteen ja harjata hampaat tällä seoksella parina päivänä. C-vitamiini auttaa taistelemaan plakkia vastaan.

Yhteenveto

Hampaiden säännöllinen harjaaminen on paras tapa taistella plakkia vastaan. Plakin poisto kotona on helppoa, kun harjaat hampaan aamuin illoin.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua