Plakin poisto kotona

Plakki on vaalean väristä peitettä, jota kertyy hampaiden pinnoille ajan mittaan. Plakki on eräänlaista bakteeripeitettä, joka kertyy hampaisiin aina kun suussa olevat mikrobit lisääntyvät ja kerääntyvät hampaan pinnalle. Onneksi plakin poisto kotona on helppoa.

Mitä on plakki?

Plakkia kerääntyy hampaisiin suun mikrobien lisääntyessä ja jäädessä hampaan pinnalle. Plakki voi aiheuttaa paljon inhottavia oireita ja sairauksia, jonka vuoksi sen poistaminen on erittäin tärkeää tehdä säännöllisesti. Plakin poisto kotona on helppoa ja yksinkertaista ja sen tulisi olla osa jokaisen arkirutiinia päivittäin.

Jos plakkia ei poista, siitä saattaa alkaa muodostua hammaskiveä, joka taas ei ole mahdollista enää poistaa itse kotona. Hammasplakki on plakin seuraava aste, jossa bakteeripeite on päässyt kovettumaan hampaiden päälle ja ienten rajoihin. Hammaskivi puolestaan voi aiheuttaa ienten ärsyyntymistä ja näin ollen ientulehdusta, joka voi päästä kehittymään kiinnityskudossairaudeksi asti.

Miten poistan plakin hampaistani?

Plakki tulisi poistaa säännöllisin väliajoin joka päivä osana arkirutiinia ja yleistä hygieniaa. Plakki on kuitenkin helppo ja yksinkertainen puhdistaa, joten hyvän suuhygienian ylläpito ei ole kovin hankalaa. Se onnistuu näillä keinoilla:

  • Harjaa hampaat kaksi kertaa päivässä, aamuin sekä illoin
  • Käytä lisänä hammaslankaa
  • Käytä lisänä suuvettä
  • Käytä ksylitolivalmisteita aina ruokailun jälkeen
  • Käy säännöllisin väliajoin hammaslääkärin tarkastuksessa

Plakkitabletti – mikä se on?

Jos epäilet, oletko saanut huolellisesti poistettua kaiken plakin hampaistasi, voit tarkistaa asian helposti ja nopeasti plakkitabletilla. Plakkitabletti on pieni, pureskeltava tabletti, joka tartuttaa plakkiin punaista väriä. Tämän jälkeen näet, kuinka paljon punaista väriä sinulla on suussasi, eli kuinka paljon plakkia on vielä hampaissa. Plakkitabletteja myyvät useat apteekit.

Yhteenveto

Plakki on haitallista bakteeripeitettä, joka olisi hyvän suuhygienian ja terveyden kannalta erittäin tärkeää puhdistaa. Plakin poisto kotona pitäisi olla osa jokaisen rutiinia.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua