Plakin poisto kotona

Plakki on eräänlaista bakteeripeitettä eli biofilmiä, jota kertyy hampaiden pinnoille silloin, kun suun bakteereita pääsee kerääntymään. Plakki on väriltään vaaleaa ja se on limapeitettä, joka koostuu bakteereista ja niiden aineenvaihduntatuotteista. Plakin poisto kotona onnistuu helposti hampaita harjaamalla.

Plakkia kertyy hampaiden pintaan kun sylki muodostaa hampaan päälle kalvon, johon vain tietynlaiset bakteerit osaavat kiinnittyä. Tämä helpottaa muiden bakteereiden kiinnittymistä valmiiseen tahmaiseen pintaan hampaassa.

Mitä on plakki ja miten plakin poisto kotona onnistuu?

Plakki on hampaiden päälle kertyvää kerrostumaa, joka koostuu pääosin bakteereista. Plakki tulisi säännöllisesti poistaa hampaista jotta se ei pääse lisääntymään enempää suussa. Mikäli plakkia ei puhdista pois, se lisääntyy ja näin aiheuttaa muita sairauksia kuten reikiintymistä, ienten tulehtumista sekä kiinnityskudossairauksia.

Plakki poistetaan hampaista hyvällä suuhygienialla kotona. Tämä tarkoittaa, että hampaiden hygieniaan on panostettava joka päivä säännöllisin ajoin, jotta bakteerit suussa eivät pääse lisääntymään ja aiheuttamaan lisää ongelmia ja sairauksia. Plakin poisto on helppoa ja osa jokaista päivää:

  • Harjaa hampaat kaksi kertaa päivässä, aamulla ja illalla
  • Käytä harjauksen lisänä hammaslankaa tai hammasväliharjoja kerran päivässä
  • Käytä suuvettä joko pesujen välissä tai niiden jälkeen
  • Ksylitolivalmisteet aina ruokailun jälkeen

Mikä on plakkivärjäys?

Plakkia voi olla vaikea huomata sen vaalean värin vuoksi, jonka takia on hankalaa huomata, onko saanut poistettua kaiken haitallisen plakin. Tähän on kuitenkin ratkaisu, joka helpottaa tätä ongelmaa huomattavasti.

Usein apteekista saa plakin poistoon tarkoitettuja väritabletteja, joiden tehtävänä on näyttää, missä kohti suussa on vielä plakkia. Kyseessä on pieni tabletti, joka pureskellaan suussa ja näin niihin kohtiin, joihin on jäänyt plakkia, jää punaista väriä osoittamaan mistä tulee harjata huolellisemmin. Plakin poisto kotona käy näin paljon helpommin.

Yhteenveto

Plakki on limapeitettä, jota kertyy luonnollisesti hampaisiin. Plakki on tärkeää poistaa hyvällä kotihoidolla, sillä se voi muuten aiheuttaa muita sairauksia ja ongelmia suun terveydessä. Plakki tulee poistaa hampaista kotona joka päivä hyvällä hammashygienialla ja siihen avuksi on olemassa plakkiväriä, joka näyttää, mistä tulee harjata vielä paremmin.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua