Plakin poisto kotikonstein

Plakki on väriltään vaaleaa, hampaiden pinnalle kertyvää limapeitettä. Plakki koostuu pääosin bakteereista sekä niiden aineenvaihdunnan tuotteista. Plakkia on hampaissa aina, kun suun mikrobit pääsevät lisääntymään, eli se on hyvin yleistä. Plakki on kuitenkin tärkeää poistaa hampaista säännöllisesti, jotta se ei pääse aiheuttamaan lisää ongelmia. Plakin poisto kotikonstein on helppoa ja osa säännöllistä hygieniaa.

Miten plakin poisto kotikonstein onnistuu?

Plakkia kertyy hampaisiin syljen avulla. Sylki muodostaa hampaan pinnalle eräänlaisen kalvon, joka kerää itseensä tiettyjä bakteereita, jotka mahdollistavat muiden bakteerien liittymisen hampaan pinnalle, ja näin muodostuu plakkia. Plakki voi olla hankalaa huomata, jos sitä ei ole paljoa, mutta säännöllinen puhdistaminen auttaa pitämään plakin ja sen aiheuttamat vaivat poissa. Plakki voi huonon suuhygienian seurauksena kovettua hammaskiveksi, aiheuttaa ientulehduksia, reikiintymistä sekä jopa kiinnityskudossairauden. Näin pidät plakin poissa hampaistasi:

  • Pese hampaat kaksi kertaa päivässä, aamulla ja illalla
  • Käytä mukana hammaslankaa, kerran päivässä
  • Lisää päivittäiseen käyttöön myös suuvesi pesujen välille
  • Käytä ksylitolivalmisteita aina ruokailun jälkeen

Mikä on plakkiväri?

Jos et ole varma, oletko saanut kaiken plakin poistettua hampaistasi, kannattaa kokeilla plakkiväriä. Plakkiväriä on saatavilla usein apteekista, ilman reseptiä. Plakkiväri on tabletti, joka pureskellaan suussa ja sen jälkeen se värjää suussa olevan plakin punaiseksi, jotta on helpompi havaita, mistä kohtaa tulisi parantaa harjausta. Plakin poisto kotikonstein käy sen avulla helpommin.

Yhteenveto

Plakki on limapeitettä, jota kertyy hampaisiin. Plakki on tärkeää poistaa säännöllisesti hampaiden pinnoilta ja se onnistuu helposti kotikonstein. Se voi aiheuttaa ikäviä muita vaivoja jos sitä ei poista huolellisesti hampaista, joten hyvällä kotihoidolla voi pitää hyvää huolta suun terveydestä laajalti. Jos plakin määrä suussa mietityttää, plakkiväri on hyvä ratkaisu selvittämään, mistä pitää harjata vieläkin paremmin.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua