Parodontiitti on yksi yleisimmistä suun alueen sairauksista, joita esiintyy kaikissa ikäluokissa. Parodontiitti on inhottava sairaus, joka on kuitenkin mahdollista hoitaa terveeksi, mutta helpompaa ehkäistä. Suun alueella vallitsevia mikrobeita tulisi puhdistaa pois huolellisesti säännöllisin väliajoin, jotta parodontiitin kaltaisia sairauksia ei pääsisi ilmaantumaan potilaalle. Parodontiitin käypä hoito suositus riippuu siitä, kuinka pitkällä sairaus on.
Parodontiitti on kiinnityskudossairaus, joka esiintyy hampaiden kiinnityskudoksissa ikenen ja hampaan välillä. Tämä sairaus saa alkunsa huonosta suuhygieniasta, joka taas aiheuttaa hammaskiveä. Poistamaton hammaskivi helposti ärsyttää ientä, jolloin ien alkaa tulehtua. Hoitamaton ientulehdus taas saattaa muodostua kiinnityskudossairaudeksi asti, jos sitä ei hoida pois ensin.
Parodontiitti eli kiinnityskudossairaus on melko huomaamaton ja vähäoireinen sairaus, jonka vuoksi sen diagnosoiminen voi tapahtua aika myöhään. Kyseisen sairauden hoito ja sen menetelmät riippuvat siitä, kuinka pitkälle parodontiitti on jo päässyt etenemään. Hoito aloitetaan heti niin pian kuin mahdollista diagnoimisen jälkeen hammaslääkärin toimesta.
Pahassa tilanteessa potilas joutuu syömään antibioottikuurin saadakseen tulehduksen ja haitalliset bakteerit ensin hoidettua pois. Tämän jälkeen edessä saattaa olla leikkaus ja purennan korjausta, mutta lievemmässä tapauksessa hampaasta poistetaan hammaskivi, joka todennäköisimmin aiheuttaa kyseisen sairauden.
Parodontiitin ehkäisy on helppoa, se tapahtuu hyvällä kotihoidolla:
Parodontiitti on kiinnityskudossairaus ja sen käypä hoito riippuu siitä, kuinka pitkälle sairaus on edennyt potilaan suussa. Kiinnityskudossairaus saa alkunsa huonosta suuhygieniasta, joka on usein yksi hoitokeinoista parodontiittia hoidettaessa. Hampaiden säännöllinen harjaus ja hammaslangan käyttö auttaa suojautumaan parodontiitilta hyvinkin tehokkaasti. Hyvä hygienia on tärkeä avainsana hammasongelmien välttämiseksi ja niiden hoitamiseksi.