Voit varata ajan turvallisesti nettiajanvarauksella. Ajanvaraustiedot tallentuvat Assisdent -potilastietojärjestelmään (Entteri Oy) suojatun SSL-yhteyden kautta, emmekä tallenna potilastietoja omiin palvelimiin). Voit lukea lisää evästeistä ja tietoturvastamme täältä
Lue lisää

Miten hoitaa ientulehdus?

Ientulehdus on suun ikenessä oleva bakteeriperäinen tulehdus, joka usein kohdistuu hampaan ja ikenen rajaan. Ientulehduksen saa aikaan hampaiden pinnalla oleva bakteeriplakki, joka pääsee kertymään ikenen ja hampaan rajalle, jolloin se aiheuttaa tulehduksen. Silloin, jos bakteeriplakki pääsee kovettumaan hammaskiveksi asti, tämä tulee poistaa ennen kuin se aiheuttaa ikeneen tulehdusta. Tällä kertaa katsomme, miten hoitaa ientulehdus.

Ientulehdus oireilee selkeästi, ja sen kyllä huomaa vaikkei se ole erityisen kipeä eikä välttämättä häiritse jokapäiväistä elämää. Ientulehdukset oireita ovat turvotus tulehtuneessa kohdassa ientä, paineen tunne tai lievä kipu, ikenen punoitus, verenvuoto hampaita harjatessa sekä pahanhajuinen hengitys ja paha maku suussa. Näitä oireita kannattaa pitää silmällä, jos epäilee ientulehdusta.

Miten hoitaa ientulehdus – mikä se on ja miten se hoidetaan?

Ientulehdus on tauti, jonka moni varmasti on joskus elämänsä aikana kokenut tai tulee kokemaan. Se on usein suhteellisen lievä ja harmittoman oloinen, koska se paranee helposti omalla hyvällä hygienialla. Kuitenkaan ientulehdusta ei tulisi koskaan päästää etenemään pitkälle, sillä se voi aiheuttaa suuhun parodontiitin, eli kiinnityskudossairauden.

Parodontiitissa ikenen alle pääsee suun haitallisia mikrobeja, jolloin se aiheuttaa tulehdusta syvällä ientaskussa, jota ei terveessä ikenessä kuuluisi olla. Jos sairaus pääsee etenemään liian pitkälle, se voi alkaa tuoda ongelmia hampaan kiinnityksessä. Jos ikenen alle pääsee paljon bakteeriplakkia, se alkaa pikkuhiljaa tuhota kiinnityssäikeitä, joilla hammas on kiinni. Tämän seurauksena hammas saattaa pudota pois.

Miten hoitaa ientulehdus – näin se onnistuu

Ientulehdus on mahdollista hoitaa itsenäisesti kotona myös ilman hammaslääkärikäyntiä. Kuitenkin oireita tulee tarkkailla, ettei tulehdus pääse pahenemaan ja etenemään pahempaan vaiheeseen. Hyvällä suuhygienialla ientulehduksen saa parantumaan sekä sitä voi tehokkaasti myös ehkäistä.

  • Pese hampaat aamuin ja illoin, eli kahdesti päivässä
  • Käytä hammaslankaa
  • Käytä suuvettä
  • Käytä ksylitolivalmisteita aina ruuan jälkeen
  • Varaa aika hammastarkastukseen puolen vuoden välein
  • Käy poistattamassa hampaista hammaskivi hammaslääkärissä

Yllämainituilla tavoilla voit helposti ja vaivattomasti hoitaa ientulehdusta ja myös ehkäistä sen puhkeamista.

Yhteenveto

Muista varata aika hammaslääkärille ainakin kerran tai kaksi vuodessa tavallista tarkastusta varten. Näin mahdolliset ongelmat voidaan havaita ajoissa ja ne voidaan hoitaa kuntoon ennen kuin ne pääsevät pahentumaan.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2025 HammasOskari Oy
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.