Voit varata ajan turvallisesti nettiajanvarauksella. Ajanvaraustiedot tallentuvat Assisdent -potilastietojärjestelmään (Entteri Oy) suojatun SSL-yhteyden kautta, emmekä tallenna potilastietoja omiin palvelimiin). Voit lukea lisää evästeistä ja tietoturvastamme täältä
Lue lisää

Aktiivihiili hampaiden valkaisu

Viime aikoina aktiivihiilen käyttäminen hampaiden valkaisussa on ollut varsinainen hitti. Aktiivihiiltä voi ostaa itselleen joko jauheena tai hammastahnana ja sanotaan, että tämä musta väri voi saada hampaasi hetkessä valkoisemmaksi. Aktiivihiili hampaiden valkaisu kuitenkin on hämärä aihe monille, sillä sen vaikutuksesta ei olla varmoja eikä tiedetä, onko se haitaksi kiilteelle.

Mistä aktiivihiiltä valmistetaan?

Tätä hiiltä ei kannata käydä rohmuamassa puutakasta tai grillistä, nimittäin sitä valmistetaan esimerkiksi puusta, turpeesta ja kookospähkinän kuoresta. Tätä jauhetta saa ostettua kaupasta joko tavallisena jauheena tai hammastahnan muodossa. Aktiivihiilen suosioon vaikuttaakin se, että se on luonnollinen tapa valkaista hampaita.

Aktiivihiili hampaiden valkaisu: miten aktiivihiiltä käytetään?

Hiilijauhetta voi ostaa joko kaupasta tai netistä. Kun tuotteesi saapuu kotiin, niin käytä sitä seuraavalla tavalla:

1. Kasta hammasharja vedessä ja pyöräytä harjaa jauheessa.
2. Voit laittaa halutessasi hammastahnaa mukaan.
3. Harjaa hampaat tavalliseen tapaan.
4. Huuhdo suu huolellisesti.

Jauheen kanssa kannattaa olla varovainen sitä käsitellessä, nimittäin jauhe on varsin hienojakoista ja saattaa pölähtää helposti ympäri kylpyhuonetta. Tuote ei maistu suussa miltään, vaikka se ehkä näyttääkin hampaissa hieman ikävältä.

Harjaamisen jälkeen suusi pitäisi olla jo paljon valkoisempi.

Miten aktiivihiili vaikuttaa?

Aktiivihiili hampaiden valkaisu teho perustuu siihen, että se imee pinnalliset värjäymät pois hampaista. Tämä on erinomainen luonnollinen tapa valkaista hampaita, sillä kemikaaleja ei käytetä lainkaan ja aktiivihiili voi olla hyvinkin hyödyllinen ja näppärä vaihtoehto.

Aktiivihiilessä on kuitenkin se huono puoli, että sen valmistajien ei tarvitse ilmoittaa hiilen hankausarvoa eli sitä, kuinka paljon se vahingoittaa kiillettä. Ei ole siis virallista tietoa siitä, kuinka paljon hiilen hankaaminen omiin hampaisiin mahdollisesti tuhoaa omaa, uusiutumatonta kiillettä.

Koska kiille ei uusiudu, niin kannattaa olla hyvin varovainen sen suhteen, että miten hampaitaan hoitaa.

Kannattaako aktiivihiili hampaiden valkaisu?

Aktiivihiili hampaiden valkaisu on helppo ja nopea keino poistaa pinnallisia värjäymiä hampaista. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että aktiivihiilen käyttö voi tehdä kiiltävästä hampaan kiilteestä mattapintaisen, jolloin siihen tarttuu värjäymiä entistä helpommin.

Tämän takia jos aktiivihiiltä käyttää hampaiden valkaisuun, niin sitä kannattaa käyttää vain silloin tällöin varoen. Aktiivihiili ei myöskään sisällä fluoria, joten se ei suojaa hampaita reikiintymiseltä. Voi siis olla hyvä idea sekoittaa jauhetta omaan tavalliseen fluorihammastahnaan.

Jos olet huolissasi hampaan kiilteestä, niin paras vaihtoehto hampaiden valkaisulle on kemiallinen valkaisu hammaslääkärissä, jolloin kiilteen pintaa ei vahingoiteta.

Yhteenveto

Jos tuntuu siltä, että omat hampaat on aika valkaista ja haluat hieman kirkkaamman hymyn, niin voi olla hyvä idea soittaa hammaslääkärille ja varata aika. Hammaslääkärisi voi myös neuvoa mahdollisissa hellävaraisissa keinoissa valkaista hampaita kotona. Paras keino pitää hampaat valkoisina on välttää värjääviä ruoka- ja juoma-aineita, kuten kahvia, tupakointia, punaviiniä ja lakritsia.

Muista myös harjata hampaasi kahdesti päivässä fluorihammastahnalla ja käyttää hammaslankaa.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2024 HammasOskari Oy
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.