Hampaiden valkaisu kotona - ruokasooda auttaa

Kaunis ja kirkas hymy voi olla usealle todella tärkeä ominaisuus ulkonäössä. Valkoisen hymyn saamiseen vaikuttaa useampi tekijä, kuten elintavat sekä myös omat geenit, onko hammasluu enemmän valkoinen kuin keltainen. Hampaat on kuitenkin mahdollista myös vaalentaa esimerkiksi suuhygienistin vastaanotolla, mutta siihen on olemassa myös helpompia, kotona tehtäviä ratkaisuja. Esimerkiksi hampaiden valkaisu kotona ruokasooda aineen avulla voi olla mahdollista.

Miksi hampaat valkaistaan?

Valkoinen hymy on monelle tärkeä tavoite. Valkoisen hymyn loiston voivat estää erilaiset ruoka-aineet tai elintarvikkeet, jotka käytettäessä runsaasti värjäävät hampaiden pintaa tummemmaksi. Esimerkiksi tupakointi, runsas kahvinjuonti, kolajuomat, punaviini sekä tee ovat sellaisia aineita, jotka helposti värjäävät hampaiden pintaa ollessaan runsaassa käytössä. Hampaat voi vaalentaa esimerkiksi suuhygienisti, joka käyttää menetelmänä soodapuhdistusta. Soodapuhdistuksella on mahdollista poistaa värjäymät hampaista myös kotikonstein, mutta käytössä on hieman eri sooda, kuin mitä suuhygienistit käyttävät heidän toimenpiteessään.

Hampaiden valkaisu kotona – ruokasooda voi toimia apuna

On olemassa paljon tuotteita, kuten hammastahnoja, jotka sisältävät hampaiden värjäymiä poistavia ainesosia. Niitä usein tarvitsee käyttää hieman pidempään, kuin kerran, jotta haluttu tulos on mahdollinen. Vaalentavaa hammastahnaa voi kuitenkin huoletta käyttää pitkänkin ajan. 

Kotona on mahdollista käyttää suuhygienistien käyttämää soodapuhdistustekniikkaa. Toimenpide on hieman eri, syystäkin, mutta ajaa lähes samanlaisen tuloksen.

  • Ensiksi tarvitset ruokasoodaa, jota usein löytyy valmiina kaapista tai lähimmästä ruokakaupasta. 
  • Sinun tulee tehdä ruokasoodasta ja vedestä seos, jonka koostumus on tahnamainen.
  • Pese hampaasi juuri valmistamallasi seoksella, ja huuhtele suu vedellä pesun jälkeen.
  • Tämän voi toistaa joka toisena päivänä.

Yhteenveto

Ruokasoodalla hampaiden valkaisua ei kuitenkaan suositella käytettäväksi kovin pitkää aikaa kerrallaan, sillä ruokasooda on koostumukseltaan karkeampaa, kuin sooda, jota suuhygienistit käyttävät. Ruokasooda voi aiheuttaa hampaan kiilteelle vaurioita, jotka saattavat altistaa karieksen aiheuttamille rei’ille. On aina suositeltavaa valkaistuttaa hampaat suuhygienistillä.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua