Voit varata ajan turvallisesti nettiajanvarauksella. Ajanvaraustiedot tallentuvat Assisdent -potilastietojärjestelmään (Entteri Oy) suojatun SSL-yhteyden kautta, emmekä tallenna potilastietoja omiin palvelimiin). Voit lukea lisää evästeistä ja tietoturvastamme täältä
Lue lisää

Hampaiden soodpuhdistus kotona

Silloin, kun elämäntyyliin tai arkipäiväiseen elämään kuuluu tietynlaisten nautintoaineiden käyttöä, saattaa hampaan pinnalle tulla värjäytymiä. Värjäymien syntymistä voi estää värjäävien aineiden käyttöä välttämällä, mutta jo kehittyneitä värjäymiä on myös mahdollista poistaa esimerkiksi suuhygienistin vastaanotolla. Hampaiden soodapuhdistus onnistuu myös kotona – lue lisää alta.

Hampaiden soodapuhdistus kotona – mitä tehdä?

Hampaat voivat värjäytyä vuosien varrella erilaisten ruoka-aineiden ja juomien takia. Monet haluavatkin päästä näistä värjäymistä eroon ja hampaiden soodapuhdistus kotona on tullut hyvin suosituksi värjäymien poistossa.

Värjääviä aineita ovat esimerkiksi:

  • Kolajuomat
  • Tupakka
  • Kahvi
  • Tee
  • Punaviini
  • Salmiakki

On olemassa myös vaalentavia hammastahnoja ja muita hampaiden hoitoon luotuja tuotteita, joissa on hampaita vaalentavia ainesosia.

Mikä on soodapuhdistus?

Soodapuhdistus on eräänlainen tapa poistaa potilaan hampaiden pinnalta värjäymiä. Suuhygienistin suorittamassa hampaiden soodapuhdistuksessa käytetään vesi-ilmasuihkua sekä soodajauhetta. Soodapuhdistus poistaa myös bakteeripeitteitä hampaiden pinnoilta. Tämä on mahdollista suorittaa jopa useamman kerran vuodessa, jos värjäymillä on taipumusta tulla takaisin.

Hampaiden soodapuhdistus kotona – onko se turvallista?

Jos kalliit suuhygienistin suorittamat soodapuhdistukset eivät ole mahdollisia, on kotikonstejakin hampaiden puhdistukseen. Hampaiden soodapuhdistus kotona on mahdollista.

Kotona hampaiden värjäymien poistoa voi tehdä käyttämällä jokaisen keittiöstä löytyvää ruokasoodaa. Ruokasoodalla hampaiden vaalentaminen ei ole kuitenkaan täysin sama asia kuin suuhygienistin suorittama soodapuhdistus, mutta se toimii mukavana kotikonstina.

Soodapuhdistukseen kotona tarvitset vain vettä ja ruokasoodaa. Aluksi sinun tulee sekoittaa noin teelusikallinen ruokasoodaa veteen, jotta seoksesta tulee paksu ja tahnamainen. Seos on valmis, joten voit kastaa hammasharjan tahnaan ja pestä sillä hampaat normaalisti.

Tämän jälkeen suu tulee huuhdella huolellisesti, jotta kaikki sooda saadaan pois suusta. Ruokasooda ei myöskään maistu kovin hyvälle. Tämän voi tehdä joka toinen päivä, mutta ei kuitenkaan suositella tehtävän kovin pitkäkestoisesti, sillä ruokasoodan koostumus on karkea ja pitkäaikainen käyttö voi vaurioittaa hampaan kiillettä.

Suositeltavaa on tehdä hampaiden soodapuhdistus suuhygienistin vastaanotolla, mutta tarvittaessa se on myös mahdollista tehdä kotonakin, mutta hampaiden kiilteen vaurioitumista tulee tarkkailla.

Yhteenveto

Jos teet hampaiden soodapuhdistuksen kotona, niin muista, että sitä ei tule käyttää pitkäaikaisena ratkaisuna. Aina on suositeltavaa varata ennemmin aika hampaiden valkaisua tai soodapuhdistusta varten hammaslääkärin vastaanotolle.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2024 HammasOskari Oy
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.