Hampaiden soodapuhdistus kotona

Monet haluavat valkaista omat hampaansa, mutta hampaiden valkaisu hammaslääkärissä voi tulla kalliiksi. Onneksi on olemassa edullinen tapa poistaa esimerkiksi kahvin, teen ja viinin hampaisiin jättämiä tahroja kotioloissa. Hampaiden soodapuhdistus kotona on helppo tapa saada hampaat valkoisemmiksi.

Mitä ruokasooda on?

Ruokasooda on tavallisesti leivontaan käytettävä valkoinen jauhe, joka liukenee veteen helposti. Sitä voidaan käyttää myös pintojen puhdistamisessa ja hampaiden soodapuhdistus kotona onnistuu myös ruokasoodaa käyttäen. Ruokasooda maistuu hyvin epämiellyttävälle, mutta se voi olla kätevä tapa puhdistaa värjäymiä hampaista kotona.

Hampaiden soodapuhdistus kotona – miten se tehdään?

Hampaiden puhdistus kotikonstein on hyvin yksinkertainen prosessi. Se onnistuu muutamalla askeleella:

  1. Sekoita yksi teelusikallinen ruokasooda yhteen teelusikalliseen vettä. Sekoita seosta, kunnes siitä tulee tahmeaa ja tahnamaista.
  2. Kostuta hammasharja tahnassa ja pese hampaat normaalisti.
  3. Käytä hampaiden pesuun noin 1-2 minuuttia.
  4. Huuhtele suu  huolellisesti ja pese hammasharjasi.
  5. Toista soodapuhdistus joka toinen päivä.

Ruokasooda ei ole hyvä pitkäaikaiseen käyttöön

Hampaiden soodapuhdistus kotona onnistuu helposti, sillä jokaisella on kaapissaan ruokasoodaa. Sinun ei kuitenkaan pitäisi innostua soodapuhdistuksesta liikaa, sillä ruokasooda on karkea ja hankaava aine.

Hammaslääkärissä hampaiden valkaisu perustuu kemialliseen reaktioon, mikä ei rasita hampaita tai hammaskiillettä. Hampaiden puhdistus kotikonstein ruokasoodalla kuitenkin kuluttaa kiillettä.

Kun kiille kuluu, hampaat reikiintyvät helpommin. Siksi ruokasoodan käyttö pitkäaikaisesti ei ole suositeltavaa.

Yhteenveto – Hampaiden soodapuhdistus kotona

Hampaiden puhdistus kotikonstein ruokasoodaa käyttämällä on näppärä tapa saada hampaat astetta valkoisimmiksi. Tätä niksiä ei kuitenkaan pitäisi käyttää jatkuvasti eikä pitkiä aikoja, sillä se vaurioittaa hampaan kiillettä. Kiille ei uusiudu, joten siitä tulee pitää hyvää huolta.

Jos haluat hellävaraisen hampaiden valkaisun, ole yhteydessä hammaslääkäriisi kemiallisesta hampaiden valkaisusta. Voit myös kokeilla valkaisevaa hammastahnaa tai valkaisuliuskoja kotona.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua