Voit varata ajan turvallisesti nettiajanvarauksella. Ajanvaraustiedot tallentuvat Assisdent -potilastietojärjestelmään (Entteri Oy) suojatun SSL-yhteyden kautta, emmekä tallenna potilastietoja omiin palvelimiin). Voit lukea lisää evästeistä ja tietoturvastamme täältä
Lue lisää

Hampaiden soodapuhdistus kotona

Hampaiden värjääntyminen on prosessi, jossa tavallisesti ruoista ja juomista peräisin olevat värjäävät yhdisteet kerääntyvät hampaan pinnalle. Ruoka-aineiden väriaineet tuovat hampaiden pinnalle ruskean, mustan, vihreän ja oranssin sävyjä, joita voidaan pitää esteettisesti epämiellyttävinä.

Mitä ruokasooda on?

Ruokasooda on tavallisesti leivontaan käytettävä valkoinen jauhe. Se on todettu käyttökelpoiseksi aineeksi myös suuhygienian ylläpidossa. Esimerkiksi suuhygienistit käyttävät ruokasoodaa hampaiden jauhepuhdistuksessa (“soodapuhdistus”).

Myös monissa hammastahnoissa on ruokasoodaa – esimerkiksi iensairauksien ehkäisyyn tarkoitetussa Parodontax-hammastahnassa kaikkein runsain ainesosa on ruokasooda. Tutkimuksissa ruokasoodaa sisältävät hammastahnat ovat näyttäytyneet tehokkaina hammasplakin poistossa ja ientulehduksen vähentämisessä. Ne näyttävät myös poistavan hampaista värjäymiä huomattavan hyvin suhteessa ruokasoodan vähäiseen hankaavuuteen.

Hampaiden soodapuhdistus kotona – miten se tehdään?

Yksityisissä hammashoitoloissa kaksi tehokkainta tapaa poistaa hampaissa olevia värjääviä yhdisteitä ovat hampaiden valkaisu vastaanotolla (vetyperoksidi-geelillä) sekä hampaiden jauhepuhdistus, jossa paineilmalla puhalletaan ruokasoodaa hampaiden pintaa vastaan.

Nämä toimenpiteet ovat tehokkaita mutta usein kalliita. Jauhepuhdistuksen hinta on usein 50-120 euroa ja valkaisun hinta 150-250 euroa.

Halvemmalla on toisinaan mahdollista päästä pesemällä hampaissa olevia värjäytyneitä pintoja ruokasoodaa sisältävillä hammastahnoilla. Ruokasoodaan perustuvat hammastahnat ovat osoittautuneet tässä tehokkaiksi. Ruokasoodaa sisältävien hammastahnojen lupaava teho on nostettu esille jopa Yhdysvaltain hammaslääkäriseura ADA:n omassa tiedelehdessä.

Myös useimmat muut hampaiden vaalentamiseen tähtäävät hammastahnat ovat olleet tutkimusten valossa käyttökelpoisia. Niissä kuitenkin riskiksi muodostuu tavallisesti hammastahnan hankaavuus, joka voi ajan saatossa aiheuttaa hampaisiin haitallista kulumaa eli abraasiota. Siksi niiden pitkäaikaiskäyttö ei ole yhtä suositeltavaa kuin ruokasoodaan perustuvien hammastahnojen.

Suuhygienistin ja hammaslääkärin keinot hampaiden vaalentamiseen

Mikäli kotikonstit eivät tuota riittävää esteettistä lopputulosta, jäljelle jäävät suunterveyden ammattilaisten menetelmät.

Suuhygienistien suorittamat hammaskiven poistot ja jauhepuhdistukset tuottavat monilla potilailla jo tyydyttävän tuloksen. Vastaanotolla suoritettu hampaiden valkaisu taasen perustuu vetyperoksidigeeliin ja tuottaa turvallisen, tehokkaan sävynvaalennuksen hammaskiilteeseen.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2024 HammasOskari Oy
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.