Hampaiden soodapuhdistus kotona - miten se toimii?

Hampaiden soodapuhdistus kotona on toimenpide, jolla voidaan poistaa hampaista elintarvikkeiden aiheuttamat värjäymät. Värjääviä tuotteita ovat esimerkiksi tupakka, punaviini, tee, kahvi sekä kolajuomat. Värjäymien kehittymistä hampaan pinnalle voi estää välttämällä yllämainittuja aineita, mutta värjäymät itsessään on mahdollista poistaa myös jälkikäteen. Yksi hampaiden vaalennustapa on suuhygienistin suorittama soodapuhdistus.

Soodapuhdistuksessa suuhygienisti pyrkii poistamaan hampaan pinnalta ei-halutut värjäymät. Tässä toimenpiteessä käytetään soodajauhetta sekä vesi-ilmasuihkua. Näin saadaan vaalennettua hampaan pinta sekä poistettua haitallisia bakteeripeitteitä myös niistä paikoista, joita on muutoin vaikeaa puhdistaa.

Soodapuhdistus voidaan suorittaa jopa vain yhdellä käynnillä. Yksittäinen puhdistuskerta kestää noin puoli tuntia jonka jälkeen suu purskutellaan puhtaaksi fluorilla. Myös silloin, kun potilas harkitsee hampaiden valkaisua, on soodapuhdistus hyvä tehdä ensin ja samalla keskustella aiheesta ja toimenpiteiden soveltuvuudesta.

Hampaiden soodapuhdistus kotona – miten se toimii?

Silloin, jos hampaiden värjäymistä haluaa päästä eroon helpommin, on se myös mahdollista tehdä kotona aivan tavallisilla ainesosilla. Hampaiden värjäymien poisto on helppoa tehdä itse, mutta ei kuitenkaan täysin ihanteellista hampaiden kiilteen kannalta ainakaan pitkäaikaisesti käytettynä.

  • Aluksi sinun tulee sekoittaa ruokasoodaa ja vettä
  • Tee ruokasoodasta ja vedestä seos, joka on koostumukseltaan tahnamainen
  • Kasta hammasharjasi ruokasooda-vesi seokseen ja harjaa hampaat normaalisti
  • Huuhtele hampaat harjaamisen jälkeen vedellä
  • Voit toistaa tämän joka toinen päivä, mutta ei pitkäaikaisesti käytettynä

Ruokasooda on erinomainen tapa puhdistaa hampaiden värjäymiä pois, mutta täytyy muistaa, että ruokasooda on rakenteeltaan hieman erilainen kuin suuhygienistin käyttämä sooda. Ruokasoodan rakenne on karkea, jonka vuoksi sen liiallista käyttämistä tulee välttää, sillä se vaurioittaa hampaan kiillettä ja altistaa näin karieksen aiheuttamille rei’ille.

Kuitenkin kotikonstein hampaiden värjäymien poisto soodapuhdistuksella on varsin toimiva ja helppo ratkaisu, kunhan sitä ei toista liian pitkään.

Yhteenveto

Jos haluat tehokkaan soodapuhdistuksen, joka on hellävarainen hampaille, niin varaa aika värjäymien poistoon oman hammaslääkärisi vastaanotolle.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua