Hampaiden soodapuhdistus kotona - mitä pitää tietää?

Hampaisiin saattaa ajan myötä kerääntyä erilaisia värjäymiä, jotka usein johtuvat vain nautituista elintarvikkeista. Punaviini, kahvi, kolajuomat, tee sekä tupakka ovat suurimmat värjäymien aiheuttajat hampaissa. Värjäymät voivat olla joillekin suuri este hymyillä tai asia, joka vaivaa heitä omassa ulkonäössä. Onneksi hampaiden soodapuhdistus kotona voi auttaa puhdistamaan värjäymiä.

Värjäymistä on kuitenkin mahdollista päästä eroon suuhygienistin suorittamana, mutta se on mahdollista myös kotona. Parasta olisi antaa suuhygienistin puhdistaa hampaasi, mutta hampaiden soodapuhdistus kotona on myös aivan mahdollista.

Hampaiden soodapuhdistus kotona – mikä se on ja miten se tehdään?

Soodapuhdistus on toimenpide, jota käytetään hampaiden värjäymien poistamiseen. Värjäymät usein johtuvat tietynlaisten elintarvikkeiden nauttimisesta, jotka tartuttavat väriä hampaiden pintaan. Se voi olla suuri ulkonäöllinen ahdistus joillekin, jonka takia sen puhdistaminen on todella tärkeää.

Soodapuhdistus on suuhygienistin suorittama toimenpide, jossa hampaiden pinta puhdistetaan värjäymistä soodan ja vesi-ilmasuihkun avulla. Toimenpiteellä saadaan myös puhdistettua bakteeripeitteitä hampaan pinnalta ja niistä väleistä, joihin ei hammasharjalla yllä.

Soodapuhdistaminen on suosittu tapa hampaiden ulkonäön kohentamiseen. Jos suuhygienisti pelottaa tai tuntuu sillä hetkellä liian kalliilta, on hampaiden soodapuhdistus kotona myös mahdollista.

  1. Luo tahnamainen seos vedestä ja ruokasoodasta
  2. Harjaa hampaat luomallasi seoksella
  3. Huuhtele suusi vedellä
  4. Toista joka toinen päivä

Hampaiden soodapuhdistamista ruokasoodalla ei kuitenkaan suositella liian pitkäaikaisesti käytettynä, sillä ruokasoodan rakenne on huomattavasti erilainen verrattuna siihen soodaan, jota suuhygienisti käyttää soodapuhdistuksessa. Ruokasooda on paljon karkeampaa, jonka takia pitkäaikainen käyttö voi vaurioittaa hampaan kiillettä ja altistaa sen reikiintymiselle. Siksi tulee pitää silmällä hampaan kiilteen kuntoa.

Yhteenveto

Soodapuhdistaminen on hyvä keino kohentaa hampaiden ulkonäköä. Sen voi tehdä myös kotona, mutta parasta on kuitenkin antaa suuhygienistin tehdä tämä toimenpide. Suuhygienisti voi tarvittaessa tehdä soodapuhdistuksen useamman kerran vuodessa, jos hampailla on taipumusta värjäytyä.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua