Voit varata ajan turvallisesti nettiajanvarauksella. Ajanvaraustiedot tallentuvat Assisdent -potilastietojärjestelmään (Entteri Oy) suojatun SSL-yhteyden kautta, emmekä tallenna potilastietoja omiin palvelimiin). Voit lukea lisää evästeistä ja tietoturvastamme täältä
Lue lisää

Hammasproteesien hoito

Hammasproteesien hoito on todella tärkeää. Se tulee puhdistaa päivittäin proteesiharjalla ja oikealla puhdistusaineella. Kun puhdistat hammasproteesit kunnolla, niin ehkäiset limakalvotulehdusta sekä pahanhajuista hengitystä.

Hammasproteesien hoito – miksi se pitää puhdistaa?

Suussa elää paljon mikrobeja, jotka kiinnittyvät suun eri pinnoille, jotka eivät uusiudu. Etenkin hampaiden pinnoille kerääntyy paljon mikrobeja ja bakteeripeitteitä, jos hampaita ei puhdisteta kunnolla. Samoin myös hammasproteesien pinnoille voi kerääntyä paljon bakteereita ja muita mikrobeja.

Hammasproteesien hoito on tärkeää, sillä proteesit voivat kerätä paljon mikrobeja ja bakteereita. Kalkkeutuessaan mikrobit muodostavat hammaskiveä, joka voi kerääntyä proteeseihin ja kerätä entistä enemmän bakteereita. Tämä saattaa aiheuttaa limakalvojen tulehdusta.

Proteesistomatiitti on hyvin yleistä hammasproteesien käyttäjillä. Tämä on proteesin käyttämisestä aiheutunut suun limakalvotulehdus. Oireena tässä on limakalvojen kipu ja punoitus. Epäpuhtaat proteesit, niiden käyttäminen yöaikaan ja jäljellä olevien hampaiden huono kunto voivat altistaa etenkin tälle tulehdukselle.

Hammasproteesien hoito – kuinka se tulee puhdistaa?

Päivittäinen hammasproteesin puhdistaminen on hyvin tärkeää. Sen pinta ei kuitenkaan kestä tavallisen hammastahnan käyttämistä, joten naarmuuntumisen ehkäisemiseksi puhdistus tulee suorittaa käyttämällä proteesille tarkoitettua puhdistusaineitta tai saippuaa.

Puhdistamiseen pitäisi käyttää myös siihen tarkoitettua poratabletteja kerran viikossa ohjeiden mukaan. Se puhdistaa hammaskiveä, mikrobeja sekä värjäymiä, joita on hankala saada harjaamalla puhdistettua.

Puhdistamisen lisäksi hammasproteesit pitäisi ottaa pois yön ajaksi ainakin. Tällöin limakalvot saavat aikaa toipua mahdollisesta paineesta ja hankauksesta.

Kuinka puhdistaa hammasproteesit?

1. Poista proteesi suusta ja huuhtele lämpimällä vedellä
2. Käytä puhdistukseen proteesiharjaa, poratabletteja ja proteesien puhdistukseen tarkoitettua ainetta
3. Harjaa proteesit varovasti hankaamatta liikaa
4. Huuhtele proteesit lämpimässä vedessä lopuksi

Yhteenveto

Hammasproteesien hoito tulee suorittaa joka päivä. Ota se pois suusta yön ajaksi ja suorita puhdistus päivittäin harjaamalla proteesi puhtaaksi. Muista, että voit aina pyytää neuvoja hammaslääkäriltäsi!

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2024 HammasOskari Oy
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.