Hammaskiven poisto - suu kipeä?

Hammaskiven poisto on tärkeä toimenpide hampaiden ja suun yleisen hyvinvoinnin kannalta. Hammaskivi tulisi poistaa säännöllisin väliajoin hammaslääkäriasemalla. Tässä artikkelissa katsomme, että miten kipeä suu hammaskiven poiston jälkeen voidaan hoitaa.

Mitä on hammaskivi?

Hammaskivi on hampaiden pinnoille kertyvää bakteeripeitettä eli plakkia, joka huonon suuhygienian seurauksena on jämähtänyt hampaan pinnalle muodostuen hammaskiveksi. Hammaskivi on rakenteeltaan kovaa ja karheaa, joten se kerää itseensä yhä helpommin lisää bakteereita, ellei sitä poista. Hammaskiven poistaminen tapahtuu aina hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla.

Hammaskiven poisto – suu kipeä?

Hammaskivi poistetaan aina hammaslääkärin tai suuhygienistin toimesta. Alan ammattilaiset osaavat poistaa haitallisen hammaskiven vaurioittamatta hampaiden pintaa, jolloin tulos on paras mahdollinen. Toimenpide ei kestä kovin kauaa, aina myös riippuen potilaasta ja hammaskiven määrästä.

Poiston jälkeen suu ja ikenet saattavat tuntua aralta tai kipeältä, johtuen poistamisen aiheuttamasta ärsytyksestä. Tämä kuitenkin menee ohi parissa tunnissa, eikä ole vakavaa. Jos suusi on kipeä hammaskiven poiston jälkeen, voit pyytää hammaslääkäriltäsi neuvoja aristuksen lievittämiseen.

Esimerkiksi kipulääke, kylmäkompressio tai jääpussi voivat auttaa lievittämään mahdollista kipua.

Miten hammaskivi poistetaan?

Ultraääni on pieni laite, jonka korkeataajuisen värähtelyn avulla hammaskivi saadaan irtoamaan hampaiden pinnalta tehokkaasti. Ultraääni on usein nopea tapa puhdistaa hammaskivi ja myös kivuttomampi. Yleensä ultraääni on suositumpi tapa poistoon.

Käsi-instrumentti on metallinen, raaputtimen näköinen esine, jolla hammaslääkäri tai suuhygienisti poistaa hammaskiven raaputtamalla sen varovasti irti hampaasta. He osaavat tehdä toimenpiteen siten, että hampaan pinta ei vaurioidu. Siksi hammaskiven poisto tulisi aina tehdä ammattilaisella, eikä sitä voi tehdä itse kotikonstein.

Näin ehkäiset hammaskiven syntyä:

  • Hampaiden pesu 2x päivässä
  • Hammaslanka kerran päivässä
  • Suuvesi
  • Ksylitolivalmisteet aina ruokailun jälkeen

Yhteenveto

Hammaskiven poisto on tärkeä toimenpide, jonka jälkeen suu voi hetken tuntua aralta tai kipeältä. Se on kuitenkin vaaratonta, eikä sitä tule säikähtää lainkaan.

Seuraavat vapaat ajat:
Näytä kaikki ajat
Nettiajanvaraus
HammasOskari
Yhteystiedot
Vastaanottomme sijaitsee myyrmäessä juna-aseman vieressä. Perille pääset kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai autolla. Alueella on runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja.
Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa.
Varaa aika numerosta (09) 5666 733 tai netistä
© 2017-2019 HammasOskari Oy
Sopimusehdot
Yhteystiedot
  • Hammaslääkäriasema Oskari, Liesikuja 4 A, 01600, VANTAA
© 2017-2019 HammasOskari Oy Sopimusehdot
Soita (09) 5666 733
Katso karttaa
Sulje

Kuinka ajanvaraus sujui?

Kaikki hyvin,
kiitos
En ole varma, auta
minua!

Älä häiritse, en halua nähdä tätä lomaketta enää

Soita minulle: (09) 566 6733

Saimme puhelinnumerosi talteen. Soitamme sinulle pian.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme palveluitamme. Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön ja yleiset sopimusehdot. Lue lisää
Jatka selailua